Advertisement
STIRI — august 23, 2016 at 11:58 am

Seria de 20 de unități Lamborghini Centenario Roadster a fost vândută cu peste 2 milioane de euro per exemplar

by

Monterey Car Week a găzduit debutul seriei limitate Lamborghini Centenario Roadster.

OPEN Lamborghini Centenario Roadster

După ce ne-a uimit în primăvară cu extravagantul coupe Centenario, care aniversează un secol de la nașterea lui Ferruccio, fondatorul mărcii Lamborghini, marca italiană ne fascinează cu versiunea roadster a supersportivei de colecție.

Inima acestui model este un V12 de 770 CP, a cărui turație maximă a fost crescută de la 8.350 la 8.600 rpm. Luând în calcul masa de 1.570 kg, raportul de greutate per cal putere este de numai 2,04 kg/1 CP. Astfel, Lamborghini Centenario Roadster demarează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde. Sprintul până la 200 km/h durează 8,6 secunde, iar 300 km/h sunt atinși cu start de pe loc în 23,5 secunde. Viteza de top depășește 350 km/h. Impresionantă este și puterea de frânare. Roadster-ul decelerează de la 100 la 0 km/h în doar 30 de metri, datorită unui sistem de frânare cu discuri din ceramică și carbon. De altfel, carbonul este un material folosit fără rezerve în construcția lui Lamborghini Centenario Roadster, șasiul monococ și panourile caroseriei fiind fabricate din acest material dur și ușor.

Lamborghini-17
Pentru a oferi manevrabilitate și control, roadster-ul are toate patru roțile directoare și beneficiază de sistem de direcție cu raport de demultiplicare variabil, suspensii active la ambele punți și tracțiune integrală gestionată electronic, care include un diferențial spate mecanic autoblocant. De asemenea, pentru optimizarea aerodinamicii și stabilității, podeaua de sub mașină este plată, iar eleronul spate este operat electric și poate fi reglat în 3 poziții.

Designerii de la Centro Stile Lamborghini au conceput și o culoare exclusivă pentru Centenario Roadster, un argintiu mat numit Agento Centenario.

Pe lângă designul bombastic și specificațiile tehnice de top, Lamborghini Centenario Roadster atrage și prin faptul că va fi produs în doar 20 de exemplare. Însă lista de comenzi este închisă, fiindcă toată producția a fost deja vândută din stadiul de proiect. Se vehiculează că fiecare exemplar Lamborghini Centenario Roadster costă peste 2 milioane de euro.

Citeste si...

Azi se împlinesc 130 de ani de la nașterea automobilului
Mitsubishi GT-PHEV Concept: Viitorul electric al SUV-urilor japoneze

Lasa un comentariu:

Comentarii