Advertisement
STIRI — septembrie 23, 2016 at 10:39 am

Seat Ateca X-Perience: Latura aventurieră a primului SUV Seat

by

Conceptul Seat Ateca X-Perience pune accent pe abilitățile de care noul SUV-ul compact este capabil în off-road.

ateca-xperience-01
Primul SUV din istoria Seat va debuta în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care începe în data de 29 septembrie. Pentru a se asigura că va fi dragoste la prima vedere între modelul Ateca și potențialii săi clienți, Seat va expune și conceptul Ateca X-Perience, care etalează un look cu accente puternice de off-roader.
Marca spaniolă admite în comunicatul de presă că în mod normal clienții lui Ateca vor folosi mașina în mediul urban, dar cu conceptul X-Perience vrea să demonstreze că SUV-ul are și abilități serioase de a străbate teren greu. Seat prefigurează că că modelul Ateca de serie va fi condus 95% din timp pe asfalt și 5% în off-road și pe zăpadă. Dar cu Ateca X-Perience vrea să schimbe raportul: 75% pe asfalt și 25% off-road. În primul rând garda la sol a fost înălțată față de modelul de serie, iar aspectul de mașină destinată aventurilor în natură este subliniat și de felul în care a fost accesorizată caroseria. Are spoilere mai proeminente, care includ scuturi de protecție, proiectoarele de ceață sunt prevăzute cu elemente de protecție, și nu îi lipsesc bandouri de plastic pentru marginile aripilor și praguri. La imaginea dură a lui Ateca X-Perience contribuie și jantele de 18 inch cu design special, care sunt încălțate cu anvelope cu talon înalt. De asemenea, vopseaua de culoare verde olive cu finisare mată care acoperă mașina este rezistentă la zgârieturi și este completată cu detalii portocalii.

ateca-xperience-02
Dar lăsând la o parte poleiala, substanța de off-roader a lui Seat Ateca X-Perience rezidă în sistemul de tracțiune integrală 4Drive de tip Haldex, completat de sistemul electronice de control al tracțiunii XDS care gestionează puterea livrată fiecăreia dintre cele patru roți motrice. În plus, Ateca permite selectarea a patru moduri de rulare: Normal, Sport, Eco și Individual. La acestea se adaugă reglajele sistemului de tracțiune integrală, care oferă moduri speciale de rulare pe zăpadă și în off-road.
Deși Ateca X-Perience este doar un concept, ar merita să devină o versiune de echipare, deoarece argumentele sale stilistice și garda la sol înălțată sunt captivante pentru cei care doresc o mașină pregătită pentru escapade în natură.
Mai multe detalii despre modelul Seat Ateca de serie va invităm să citiți în prezentarea pe care i-am dedicat-o acestuia.

Citeste si...

Lexus IS facelift – Împrospătare de primăvară
La aniversarea de 10 ani BMW Automobile Bavaria Băneasa prezintă în premieră Rolls-Royce Dawn

Lasa un comentariu:

Comentarii