Advertisement
RETRO, STIRI — mai 16, 2017 at 10:40 am

SEAT 600 restaurat pentru aniversarea de 60 de ani

by

Anul acesta se aniversează 60 de ani de la lansarea citadinei SEAT 600. După cum e lesne de văzut, acest model este un Fiat cu emblemă SEAT, însă succesul său a fost crucial pentru compania spaniolă.

OPEN 34-FRONT-SEAT-600

Aproape 800.000 de exemplare SEAT 600 au fost comercializate din 1957 până în 1973. După numai primul an de carieră, SEAT a fost nevoit să crească de 6 ori volumul de producție al modelului 600, deoarece exista o cerere copleșitoare pentru el. Drept semn de recunoștință pentru importanța acestui model emblematic, SEAT a decis să restaureze un exemplar 600 care a fost produs în 1965 și zăcea de 25 de ani. Constructorul spaniol ne dezvăluie în acest sens informații interesante despre minuțiosul proces de restaurare desfășurat de o echipă specială de 30 de experți.
Circa 1.500 de ore de muncă au fost depuse pentru dezasamblarea mașinii și restaurarea fiecărei componente în parte. Iar toată munca a fost făcută manual. Angel Lahoz, unul dintre inginerii de la centrul tehnic SEAT care a fost responsabil pentru proiect, spune că o provocare grea a fost găsirea celor peste 1.000 de piese originale care au fost schimbate. Dar efortul a meritat pe deplin. Lahoz subliniază că mașina este construită la un standard mai bun decât atunci când a ieșit din fabrică.
În ton cu primele exemplare 600 produse de SEAT, modelul recondiționat este vopsit într-o nuanță de gri albăstrui. S-au folosit 15 litri de vopsea. Și modelul pentru tapițeria din habitaclu este făcută în stilul celei contemporane cu mașina. Pentru aceasta s-au creat 50 de metri de material textil.
Acoperișul retractabil cu șină a fost refăcut manual, în timp ce volanul și butonul claxonului sunt piese originale.

Citeste si...

Audi SQ7 TDI, cel mai puternic SUV diesel, se întrece cu un avion de 10.600 CP
Interviu Florin Mergea: Pasiune pentru motorsport

Lasa un comentariu:

Comentarii