Advertisement
RETRO, STIRI — mai 16, 2017 at 10:40 am

SEAT 600 restaurat pentru aniversarea de 60 de ani

by

Anul acesta se aniversează 60 de ani de la lansarea citadinei SEAT 600. După cum e lesne de văzut, acest model este un Fiat cu emblemă SEAT, însă succesul său a fost crucial pentru compania spaniolă.

OPEN 34-FRONT-SEAT-600

Aproape 800.000 de exemplare SEAT 600 au fost comercializate din 1957 până în 1973. După numai primul an de carieră, SEAT a fost nevoit să crească de 6 ori volumul de producție al modelului 600, deoarece exista o cerere copleșitoare pentru el. Drept semn de recunoștință pentru importanța acestui model emblematic, SEAT a decis să restaureze un exemplar 600 care a fost produs în 1965 și zăcea de 25 de ani. Constructorul spaniol ne dezvăluie în acest sens informații interesante despre minuțiosul proces de restaurare desfășurat de o echipă specială de 30 de experți.
Circa 1.500 de ore de muncă au fost depuse pentru dezasamblarea mașinii și restaurarea fiecărei componente în parte. Iar toată munca a fost făcută manual. Angel Lahoz, unul dintre inginerii de la centrul tehnic SEAT care a fost responsabil pentru proiect, spune că o provocare grea a fost găsirea celor peste 1.000 de piese originale care au fost schimbate. Dar efortul a meritat pe deplin. Lahoz subliniază că mașina este construită la un standard mai bun decât atunci când a ieșit din fabrică.
În ton cu primele exemplare 600 produse de SEAT, modelul recondiționat este vopsit într-o nuanță de gri albăstrui. S-au folosit 15 litri de vopsea. Și modelul pentru tapițeria din habitaclu este făcută în stilul celei contemporane cu mașina. Pentru aceasta s-au creat 50 de metri de material textil.
Acoperișul retractabil cu șină a fost refăcut manual, în timp ce volanul și butonul claxonului sunt piese originale.

Citeste si...

Porsche Panamera primește un V6 de 330 CP și o versiune cu ampatament lungit
Volkswagen Atlas Cross Sport și Atlas Tanoak vizează piața din SUA

Lasa un comentariu:

Comentarii