Advertisement
STIRI — februarie 3, 2016 at 5:09 pm

Renault Kwid Climber și Racer – Drumul de la mașină de 3.500 de euro la showcar

by

Renault Kwid Climber și Racer sunt două concepte care arată potențiale derivări ale modelului de 3.500 de euro produs de francezi în India.

Renault_75204_global_en

Renault a surprins industria auto când a dezvăluit modelul Kwid, deoarece mașina propune un format crossover pentru clasa mică și are un preț de pornire echivalent cu doar 3.500 de euro pentru piața din India. Mașina este momentan produsă doar în India și costă doar atât datorită producerii a 97% din component în această țară, care are și forță de muncă ieftină. Însă Kwid nu este doar o mașină ieftină. Formatul de crossover îi oferă un aspect interesant, iar mai intrigant de atât este că elementele de design sunt cât se poate de vizibil înscrise în limbajul esthetic al mărcii Dacia. Pe scurt, pare un Sandero mai mic, în versiune Stepway.
Oficialii Renault neagă faptul că mașina va fi construită și sub sigla Dacia, deși spun că este un “model global”. Iar poze spion publicate de IndianAutosBlog arată mașina testând camuflată în Europa.
Chiar și în aceste condții, Renault nu a anunțat încă detalii despre planul de comercializare la nivel mondial. Totuși, explorează potențialul unor versiuni foarte interesante care arată că modelul de 3.500 de euro ar putea fi derivat atât într-un variantă cu aspect off-road mai pronunțat, cât și într-o citadină cu look sportiv.
Aceste veleități sunt demonstrate de conceptele denumite Climber și Racer prezentate la New Delhi Auto Show.

Renault_75206_global_en
Renault Kwid Climber are garda la sol mai ridicată, bandouri de protecție a caroseriei mai proeminente și anvelope cu striații speciale. Culoarea portocalie a caroseriei și jantele cu model stil diamant contribuie la designul extrovertit al conceptului.
Dar mai surprinzător este Renault Kwid Racer. În cazul acesta micul crossover își asumă serios pretențiile sportive. Are scaune tip scoică, centuri de siguranță cu prindere în 4 puncte, volan sport și roll-cage, care sunt dotări tipice unei de competiții. Atmosfera sport s-a subliniat folosindu-se Alcantara, carbon și aluminiu. La exterior, caroseria vopsită în albastru are spoilere cu decupaje ample, tot în spirit sportiv, și jante de 18 inci cu talon mic.

Renault_75219_global_en
Renault Kwid Racer este dotat și cu un sistem de afișare datelor de telemetrie, pentru a indica șoferului performanțele în timp real.
Desigur, toate aceste brizbrizuri fac parte dintr-un exercițiu de imaginație. Însă ar fi interesant de văzut ce ar scoate divizia Renault Sport din minionul crossover, care are ca motorizare de bază un motor de 0,8 litri și 54 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală.

Renault_75214_global_en
Pe lângă showcar-urile Climber și Racer, Renault a pregătit pentru salonul de la New Delhi și noul motor 1.0 SCe și o cutie de viteze automată Easy-R cu 5 trepte.
Succesul lui Kwid este deja evident. În cele 4 luni de când a debutat, Renault a primit în India 90.000 de comenzi pentru Kwid. Iar conceptele și noile dotări tehnice o fac mai atractivă inclusiv pentru piețele cu pretenții mai ridicate.

Citeste si...

Donkervoort D8 GTO-RS – O alternativă viscerală pentru Ferrari și Lamborghini
VIDEO: Hyundai Nexo – Un nivel superior pentru propulsia electrică alimentată cu hidrogen

Lasa un comentariu:

Comentarii