Advertisement
STIRI — august 30, 2018 at 8:14 am

Renault Arkana – Cu dedicație internațională, din Rusia

by

Renault Arkana a fost dezvăluit cu ocazia salonului auto din Moscova și se adresează segmentului coupe-crossover compact, care se bucură de o popularite în plină expansiune.

2018 - Show-car Renault ARKANA

Deși Renault Arkana a fost prezentat cu statut de show car, constructorul francez a anunțat răspicat faptul că acesta va deveni din 2019 un model de serie. Va fi produs mai întâi la uzina Renault din Moscova, fiind conceput în deosebi pentru a satisface cererea din Rusia. De altfel, piața rusească este a doua ca volum pentru grupul Renault și urmează să devină cea mai mare piața a sa până în 2022. Tot până în 2022 grupul Renault vrea să ajungă la nivelul a 5 milioane de automobile noi comercializate anual. Iar Arkana va avea un rol important în atingerea acestui plan strategic denumit Drive the Future.

Renault este în prezent acționarul majoritar al companiei Avtovaz, care deține marca Lada. Iar în 2017 grupul Renault a acaparat aproape o treime din vânzările de mașini noi din Rusia. Mai exact, a comercializat 448.270 de automobile, ceea ce reprezintă 28% din totalul pieței. Așadar, este lesne de înțeles de ce Arkana va debuta în Rusia. Acesta va fi disponibil și cu tracțiune integrală, iar gama sa de motorizări va include și un propulsor nou, dedicat pieței din Rusia.

Însă noul model va fi apoi construit și în Asia și vândut la nivel internațional.

Citeste si...

Pagani Huayra BC – Performanță la extrem (VIDEO)
Manifesto prefigurează Ferrari-ul anului 2040

Lasa un comentariu:

Comentarii