Advertisement
Lifestyle, STIRI — mai 16, 2017 at 2:37 pm

Rebellion Predator 2.0 GMT Zenvo – Ceasul care înfrânează timpul

by

Rebellion Predator 2.0 GMT Zenvo a fost prezentat cu ocazia aniversării a 10 ani de la debutul supersportivei Zenvo TS1 și va fi produs într-o ediția limitată.

rebellion-gmt_n5_incline-zenvo_square (1)

Zenvo Automotive A/S este o marcă fondată de un grup de ingineri și designeri danezi care au acumulat experiență lucrând pentru diverși constructori germani și italieni. Supercarul TS1 GT proiectat de aceștia este o bestie mecanică de cel mai înalt rang. Are șasiu monococ de aluminiu și oțel, o caroserie construită integral din fibră de carbon și un V8 de 5,8 l, 1.180 CP și 1.100 Nm, care livrează performanțe la nivelul celor mai titrate hypercar-uri. Cu un raport putere/greutate de 1,35 CP/kg, demarajul 0-100 km/h durează doar 2,8 secunde, iar viteza de top este limitată electronic la 375 km/h. Și puterea de frânare a lui Zenvo este amețitoare, datorită discurilor de din ceramică și carbon, cu diametru de 395 mm la roțile față și 380 mm la cele posterioare. Menționez aceste discuri de frână pentru că au relevanță și în parteneriatul cu Rebellion Timepieces, orologierul elvețian care ne-a obișnuit atât cu ceasuri foarte elaborate și complicate tehnic, cât și cu implicarea în motorsport.

660da45db40948049dc6be72ef7afca4
La Salonul Auto de la Geneva din aceastp primăvară cele două companii au oficiat parteneriatul, iar fructul acestei colaborări este ceasul Predator 2.0 GMT Zenvo, al cărui cadran include un minidisc de frână cu tot cu etrier. Este un fel de metaforă mecanică pentru a spune că avem puterea de a opri timpul în loc. Etrierul nu este doar un element de design. El ține locul acului care indică ora. Un al doilea contor circular din cadran indică ora pentru o a doua zonă orară. Partea din spate a carcasei făcută din aur și titan face la rândul său aluzie la automobile, având un decupaj care seamănă cu spițele unei jante. Printre acestea se poate vedea calibrul cu întoarcere automată, care oferă o rezervă de putere de 42 de ore.

Citeste si...

Seria de 20 de unități Lamborghini Centenario Roadster a fost vândută cu peste 2 milioane de euro pe...
VIDEO: BMW Concept Seria 8 – Atunci când BMW se decide să facă un Aston Martin

Lasa un comentariu:

Comentarii