Advertisement
STIRI — octombrie 21, 2021 at 11:06 am

“Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța” repornește spectacolul motorizat

by

WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.45.39

În intervalul 21-24 octombrie 2021 aproape 60 de concurenți și 37 de echipaje din țară și străinătate se vor întrece pe un traseu de 600 de kilometri din Dobrogea pentru podiumul din „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“ și ultima etapă a Campionatului Național de Rally Raid din România.

Această competiție este încă o ocazie prin care Constanța devine o gazdă de rally raid apreciată la nivelul internațional, fiind una dintre cele mai incitante din Europa de Est. Iar totul se datorează unor trasee care străbat regiunile dintre Dunăre și mare, traversând drumuri de țară, văi abrupte, pline cu noroi și praf, albii de râuri, precum și lanuri de porumb și de floarea soarelui.
Traseele pitorești, dar foarte solicitante, sunt inspirate de Raliul Dakar, Raliul Marocului, Africa Eco Race, Silk Way Rally. De altfel, la edițiile 4V Rally Raid România anterioare au luat startul inclusiv echipaje care au participat la Raliul Darak. Așadar, este lesne de înțeles de ce 4V Rally Raid România și-a câștigat reputația de „Dakarul Dobrogei”.

De data aceasta miza este dublă, fiindcă se dispută atât titlul pentru “Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța” (organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport cu sprijinul Consiliului Județean Constanța), cât și titlul pentru a 5-a ediție a 4V Rally Raid România (competiție organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a Federației Române de Motociclism și a Ministerului Tineretului și Sportului).

WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.45.28

În aceste competiții sunt înscrise vehicule motorizate din diverse categorii, cu 4 sau 2 roți. La categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Acestea au echipaj format din pilot și copilot, ca și în cazul categoriei Auto, în care concurează mașini 4×4. Nu lipsesc categoriile Moto și QUAD, în care se întrec motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană. De asemenea, competiția este deschisă pentru clase de experiență diferite (profi, promo și discovery), ceea ce indică popularitatea din ce în ce mai mare de care competițiile de rally raid se bucură și în România.

Spectacolul etapelor de concurs va putea fi urmărit LIVE pe pagina de facebook 4V Rally Raid Romania.

Sponsori ai evenimentului sunt: Honda Motor, Pepsi, Agrodania, GTC Autoshop, DMS Auto, La Colibe, Rul Service, Race Shop și Est Bike.

Citeste si...

Dulciuri de lux de la Armani pentru Valentine’s Day
Porsche 718 Boxster – Facelift-ul lui Boxster invocă o legendă a competițiilor (VIDEO)

Lasa un comentariu:

Comentarii