Advertisement
STIRI — februarie 1, 2016 at 6:05 pm

Primul exemplar al noului Acura NSX a fost licitat cu 1,2 milioane de dolari

by

Înainte de a ajunge pe șosea, noua generație Acura NSX stabilește un record în cadrul licitațiilor.

Acura NSX

Lansarea noii generații a supersportivei Honda NSX este una extrem de așteptată, astfel că deținerea primului exemplar al noului model este un adevărat trofeu pentru marii colecționari. Așa se justifică prețul de 1,2 milioane de dolari pe care Rick Hendrick, patronul echipei Hendrick Motorsports din NASCAR, l-a plătit pentru primul NSX din producția de serie. Mașina a fost licitată de casa Barrett-Jackson în 29 ianuarie și poartă emblema Acura, fiind versiunea comercializată pe piața din SUA.

Licitația a avut un scop caritabil. Drept urmare, întreaga sumă de 1,2 milioane de dolari va fi donată unei fundații (Paediatric Brain Tumour Foundation) care are misiunea de a susține și salva copii care suferă de tumori pe creier.

Practic, valoarea primului exemplar NSX a urcat în regiunea de preț a unor supersportive precum McLaren P1 sau LaFerrari. Asta în condițiile în care Acura NSX se comercializează în SUA cu 157.800 de dolari, incluzând și taxe de livrare.

Din 25 februarie va fi lansat în SUA și configuratorul online al mașinii. Europenii trebuie să aștepte până spre finalul lui 2016, fiindcă abia atunci se va începe comercializare noului model Honda NSX și pe bătrânul continent.

În orice caz, așteptarea va merita, deoarece Honda NSX arată fenomenal și are un sistem de propulsie hibrid avangardist. Vorbim despre un V6 bi-turbo montat central, care este ajutat de trei motoare electrice. Două motoare electrice independente animează roțile din față iar al treilea motor electric este amplasat între motorul cu 6 cilindri dispuși în V la un unghi de 75 de grade și cutia de viteze cu 9 trepte și ambreiaj dublu. Per ansamblu, sistemul de propulsie hibrid descătușează 573 CP.

Citeste si...

Ford Mustang Shelby GT350 - renașterea
[VIDEO] Range Rover Fifty - O ediție specială pentru aniversarea de 50 de ani

Lasa un comentariu:

Comentarii