Advertisement
STIRI — decembrie 2, 2015 at 9:50 am

Porsche 911 Turbo primește surplus de putere, dotări și stil

by

Porsche 911 Turbo a trecut printr-un tratament de rejuvenare. Va debuta în forma actualizată în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet

După facelift-ului lui 911 Carrera prezentat de Porsche cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă, a venit și rândul versiunilor Turbo să fie actualizate.

Ca și modelele Carrera, acestea au primit atât detalii stilistice modernizate, cât și un surplus de 20 CP. Astfel, motorul bi-turbo cu șase cilindri și capacitate de 3,8 litri dezvoltă acum 540 CP în cazul lui Porsche 911 Turbo. Iar 911 Turbo S dispune de 580 CP, datorită îmbunătățirilor aduse supraalimentării. De altfel, Porsche ne reamintește că este singurul constructor de automobile care folosește turbine cu geometrie variabilă pentru un motor pe benzină.

Porsche 911 Turbo

Propulsorul are acum și o funcție de “boost” dinamic, care are rolul de a menține răspunsul motorului prompt chiar și după ce se ridică piciorul de pe accelerație. Practic, se întrerupe doar injecția de combustibil, valvele rămânând deschise. Când pedala este apăsată din nou, motorul reacționează fără întârziere. Porsche spune că acest beneficiu se resimte mai puternic în modurile de funcționare Sport și Sport Plus.

Drept urmare, Porsche 911 Turbo sprintează de la 0 la 100 km/h în 3 secunde, atinge 320 km/h și consumă 9,1 l/100 km în varianta coupe și 9,3 l/100 km în cea cabrio. Altfel spus, viteza de top a crescut cu 5 km/h, iar consumul este cu 0,6 litri mai mic, rezultate obținute și prin recalibrarea gestiunii electronice a motorului și cutiei de viteze. 911 Turbo S coupe atinge 100 km/h cu start de pe loc în 2,9 secunde și împinge acul vitezometrului până la 330 km/h (+ 12 km/h).

Pentru a se bucura de capacitățile maxime ale mașinii, Porsche a inclus în pachetul Chrono și funcția Sport Response, care se activează de la un buton și pregătește motorul și cutia de viteze să ofere cel mai bun răspuns timp de 20 de secunde.

Porsche 911 Turbo

Caracterul sportiv este amplificat și de noul volan cu diametru de 360 mm și design inspirat de cel al lui 918 Spyder. Pe acesta se află butonul rotativ de selectare a celor patru moduri de reglare a comportamentului mașinii: Normal, Sport, Sport Plus și Individual (permite șoferului să-și personalizeze reglajele).

Pentru cei care vor să împingă modelele Porsche 911 Turbo la limită pe un circuit, constructorul din Stuttgart a configurat și un mod PSM Sport care întârzie și mai mult decât în trecut intervenția sistemului de control al stabilității. Ca și înainte, PSM poate fi decuplat și total.

Lista de dotări noi dedicată lui Porsche 911 Turbo include sistem de asistare la schimbarea benzii prevăzut cu radar. Puntea față are acum funcția de a ridica garda la sol a spoilerului frontal cu 40 mm, ceea ce face mai facilă trecerea peste obstacole la viteze mici. De asemenea, Porsche 911 Turbo a primit un nou sistem multimedia cu ecran tactil, care recunoaște și scrisul de mână, oferă conectivitate la smartphone extinsă și navigație care accesează informații despre trafic în timp real.

Prețurile cu TVA anunțate pentru Germania sunt:

911 Turbo – 174.669 euro
911 Turbo Cabriolet – 187.759 euro
911 Turbo S – 202.872 euro
911 Turbo S Cabriolet – 215.962 euro

Citeste si...

VIDEO: Reconstruirea legendelor este noua afacere retro
VIDEO: BMW X4 a ajuns la a doua generație

Lasa un comentariu:

Comentarii