Advertisement
Lifestyle, STIRI — ianuarie 29, 2016 at 11:55 am

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire – Spiritul Bugatti redat în aur și safir

by

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire este cea mai nouă versiune a ceasului care a devenit elogiul definitoriu dat de elita orologeriei mărcii Bugatti.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire 3

În urmă cu șase ani Parmigiani Fleurier a prezentat primul model din colecția de ceasuri Super Sport pe care o dedică mărcii Bugatti. Acest model se remarcă prin carcasa cu formă de lacrimă și prin calibrul mecanic special care a făcut posibilă poziția verticală a cadranului care afișează orele și minutele. Această amplasare a cadranului la 90 de grade permite șoferului să verifice ora fără să ia mâna de pe volan. Tehnic a fost necesară proiectarea unui sistem de pinioane pentru a conecta cadranul vertical de calibru, ceea ce în domeniul ceasurilor este o inovație.

Cu ocazia ediției din ianuarie 2016 a SIHH (Salon International de Haute Horlogerie), care este cea mai importantă expoziție dedicată orologeriei specializate în ceasuri mecanice, Parmigiani Fleurier a prezentat o versiune unică numită Bugatti Super Sport Sapphire, care are o carcasă realizată din secțiuni de safir montate pe un cadrul scheletonizat din aur.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire 6

Executarea structurii ceasului și a 19 componente din calibru din aur de 18 carate necesită un proces de manufacturare delicat. Aurul este maleabil și se lipește de instrumente în timpul prelucrării, astfel că s-au impus calibrări constante ale mașinilor și sculelor de lucru. De asemenea, montarea secțiunilor din safir pe structura carcasei este una specială, cu puncte de ancorare subtile. Rezultatul este o demonstrație de precizie și design.

Secțiunile de safir lasă la vedere aproape în deplinătatea sa mecanismul avangardist. Calibrul Parmigiani 374 cu întoarcere manuală al noii versiuni Super Sport oferă o rezervă de putere de până la 10 zile, iar resursele sunt indicate de micul cadran de pe partea superioară a ceasului.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire 8

Pe lângă standardul tehnic, rafinamentul ceasului Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire este subliniat și de finisajele cu model Cote de Geneve și de cureaua din piele de aligator creată de Hermes, un partener tradițional al orologierului elvețian.

Având în vedere că Bugatti Chiron va debuta la Salonul Auto de la Geneva din martie 2016, nu putem decât să așteptăm cu interes creația fascinantă pe care Parmigiani Fleurier o va pregăti cu siguranță pentru noul supercar.

Citeste si...

Bentley Bentayga va avea o versiune coupe de genul BMW X6
VIDEO: Primul exemplar al noului Ford Mustang Bullitt a fost licitat cu 300.000 de dolari

Lasa un comentariu:

Comentarii