Advertisement
STIRI — februarie 4, 2016 at 2:03 pm

Opel Mokka X – Modernizare pe toate planurile

by

Opel Mokka X introduce multiple îmbunătățiri în materie de motorizări, siguranță, conectivitate și stil pentru popularul SUV german de clasă mică.

Opel-Mokka-X-299146

De la debutul din 2012, Opel Mokka a cucerit peste 500.000 de clienți din Europa, devenind unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din clasa mică. Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (3-13 martie 2016), Opel va prezenta publicului versiunea actualizată, numită Mokka X. Litera X va însoți de acum denumirile tuturor modelelor SUV și crossover din gama Opel.

Facelift-ul modelului Mokka aduce numeroase elemente și tehnologii noi. De altfel, modernizarea este lesne de observat la nivelul designului. Liniile și formele caroseriei sunt sculptate mai pronunțat iar ca temă stilistică se remarcă forma de aripă regăsită la grila orizontală dar și la luminile diurne cu LED și la lămpile spate, care opțional pot include iluminare cu LED. Aspectul mai îndrăzneț al caroseriei este completat cu o paletă cromatică în care au fost adăugate două culori noi: Amber Orange și Absolute Red.

Opel-Mokka-X-299157

La interior, planșa de bord a fost redesenată folosindu-se ca sursă de inspirație consola noului Opel Astra. Planșa de bord a lui Opel Mokka X include acum ecrane tactile de 7 și 8 inci, prin care se comandă noua generație a sistemului de infotainment IntelliLink. Acesta oferă conectivitate extinsă cu smartphone-ul, prin aplicaţiile Apple CarPlay şi Android Auto. De asemenea, Mokka X va fi disponibil cu toate serviciile Opel OnStar.

Pentru sporirea confortului, Mokka X va fi echipat cu sistem acces și pornire a motorului fără cheie, precum și cu scaunele ergonomice testate şi certificate de AGR (Campania pentru un spate sănătos, o organizaţie condusă de experţi independenţi în sănătatea spatelui), care sunt unice în acest segment.

Și farurile sunt avangardiste pentru clasa din care face parte micul SUV Opel. Mokka X a primit faruri care oferă iluminare adaptivă cu LED. Acestea au funcții precum cele de prevenire a orbirii celorlalți participanți la trafic sau iluminare în viraj.

Nivelul siguranței a crescut datorită noului sistem Opel Eye cu cameră video care are rezoluție mai mare și putere de procesare a imaginilor mai ridicată. Noul Opel Eye face mai rapidă viteza de adaptare a fazei lungi proiectată de farurile cu LED și stă la baza sistemelor de asistare a condusului. Camera video Opel Eye detectează mașinile care circulă în față și servește informațiile funcției de indicare a distanţei de urmărire care ajută șoferul să estimeze cât de aproape rulează în spatele altui automobil.

În plus, Opel Mokka X mai este dotat cu sistem de avertizare în cazul unei potențiale coliziuni frontale, astfel că atunci când distanța față de un automobil care rulează în față se reduce prea repede vor fi proiectate pe parbriz lumini LED roșii și va fi activată o alertă sonoră. Tot o alertă sonoră și un semnal luminos aprins în panoul instrumentelor de bord vor atenționa șoferul în cazul în care mașina încalcă marcajele benzii de rulare. Aceste avertizări se activează dacă se părăsește accidental banda de circulație la viteze de peste 60 km/h.

Opel-Mokka-X-299148

Gama de motorizări include acum noile motorizări diesel de 1,6 litri care dezvoltă 110 și 136 CP, dar și noul propulsor pe benzină de 1,4 litri turbo cu injecție directă și 152 CP. Acest motor pe benzină, care a debutat pe Astra, este oferit împreună cu o cutie de viteze automată cu șase trepte, sistem start/stop și tracțiune integrală. Astfel echipat, Mokka X înregistrează un consum mixt de 6,6 l/100 km (conform datelor preliminare).

Sistemul de tracțiune integrală are ambreiaj multi-disc electromagnetic și variază automat tracțiunea în funcție de condițiile carosabilului. De exemplu, tracțiunea poate fi 100% pe puntea față pe drumuri uscate, sau împărțită în mod egal între cele două punți, dacă șoseaua este acoperită cu o cantitate de apă crescută.

Opel Mokka X va ajunge în showroom-urile din Europa și implicit în România, în toamna acestui an.

Citeste si...

Noul Audi Q5: prețuri și date tehnice
Mercedes-AMG GLC S 63 4MATIC+: Cel mai performant SUV compact

Lasa un comentariu:

Comentarii