Advertisement
STIRI — ianuarie 21, 2016 at 5:52 pm

Opel GT va demara reinventarea mărcii germane (VIDEO)

by

Opel GT este conceptul care va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva și va prezenta noua filosofie de design sculptural a mărcii germane.

opel gt

Opel ne prezintă o serie de două clipuri și o poză care dezvăluie treptat conceptul GT, un coupe care va prefigura un nou limbaj de design pentru modelele companiei. În aceste clipuri, Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel Group, ne spune “Veți vedea Opel cu alți ochi” și “Opel s-a reinventat. Nu pierdeți ceea ce urmează.”

Cert este că Opel GT va fi un concept pasional, încărcat de influențe ale unor vehicule avangardiste din istoria mărcii. În poza publicată de Opel se văd cele două ieșiri rotunde ale eșapamentului, amplasate în centrul spoilerului spate și unite de o bandă pe care se află logo-ul GT. Reprezintă o trimitere la adresa prototipului Experimental GT prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în 1965. Opel subliniază că acela a fost “primul concept car dezvoltat de un producător auto european”.

Opel-GT-Concept-298979

Formele zvelte ale lui Experimental GT au fost preluate cu foarte mici diferențe de modelul de serie Opel GT, care rămâne și azi o mașină fascinantă din perspectiva designului. Deci nu putem decât spera că  Opel va avea același plan și cu noul concept și că va readuce pe piață un coupe sportiv. Comunicatul Opel mai adaugă: ”Experimental GT era deja un coupe ultra-modern, cu o formă sculpturală – foarte clar și minimalist, fiind în același timp interesant și fără compromisuri. Aceeași filosofie definește acum designul noului Concept GT.”

Opel_Concept_Car_GT_Experimental_01_vision_992x425_254303_mrm

Totodată, în noul clip video se întrezărește un far, un pic din bagheta cromată ce traversează grila frontală și una dintre anvelopele din față, care este de culoare roșie așa cum motocicleta Opel Motoclub 500 din 1928 avea ambele cauciucuri roșii.

Citeste si...

Morgan AR Plus 4 - Melancolie motorizată
VIDEO: Volkswagen T-Prime Concept GTE – SUV la superlativ

Lasa un comentariu:

Comentarii