Advertisement
STIRI — aprilie 27, 2016 at 4:50 pm

Noul Renault Koleos va sosi în Europa la începutul lui 2017

by

Renault Koleos a debutat la salonul auto de la Beijing și urcă în ringul SUV-urilor din segmentul D.

Renault_77491_global_en

Noul SUV de clasă D lansat de Renault vizează să atragă clientelă numeroasă, pe fondul evoluției galopante a segmentului de piață SUV/crossover. Conform datelor publicate de constructorul francez, una din cinci mașini noi vândute în 2015 la nivel global a fost un crossover sau un SUV. În China, modelele SUV au acaparat anul trecut 30% din cifra totală de vânzări de automobile noi, ceea ce a reprezentat o creștere a acestui segment cu 53% față de 2014. Aceste cifre justifică de ce Renault va produce noua generație Koleos a debutat la salonul auto de la Beijing și de ce va fi asamblat în uzina Busan din Coreea de Sud pe toate piețe, cu excepția Chinei, și în Wuhan exclusiv pentru piața chineză.

Renault Koleos va fi disponibil în Europa la începutul lui 2017 și este construit pe platforma Alliance CMF-C/D, aceeași folosită de Groupe Renault și partenerul Nissan pentru modele noi precum Renault Espace, Renault Talisman, Renault Kadjar, Nissan X-Trail/Rogue și Nissan Qashqai.

În funcție de piața pe care va fi comercializat, Koleos va fi disponibil cu o gamă de motorizări compusă din două propulsoare pe benzină și două pe motorină. Aceste motoare vor produce între 130 și 175 CP și vor fi cuplate fie cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, fie cu una automată X-Tronic.

Noul Koleos are o gardă la sol de 213 mm, unghiuri de atac și degajare de 19, respectiv 26 grade, și o poziție la volan mai înaltă cu 150 mm față de un sedan. Va fi oferit cu sistem de tracțiune integrală, dar și în variante cu tracțiune pe o singură punte, în anumite piețe. Sistemul de tracțiune integrală ALL Mode 4×4-i oferă posibilitatea selectării a trei moduri de funcționare: 2WD pentru tracțiune pe o singură punte, 4WD Auto (sistemul împarte automat cuplul între cele două punți) și 4WD Lock (asigură tracțiune integrală permanentă, pentru deplasare la viteze reduse pe suprafețe cu aderență scăzută).

Koleos măsoară 4.670 mm lungime și oferă și spațiu generos la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate (289 mm), care beneficiază de banchetă cu funcție de încălzire pe două trepte de temperatură. Portbagajul are volum de 624 litri iar banchetă fracționabilă în raport 60/40. Și accesul este lejer. Portbagajul se deschide și fără mâini, prin simpla mișcare a unui picior sub spoilerul spate. Iar urcarea și coborârea din mașină sunt facilitate de deschiderea amplă a portierelor. Ușile din față se deschid la un unghi de 70 de grade, iar cele din spate la 77 de grade.

SUV-ul Renault preia cele mai avangardiste argumente stilistice și tehnice prezentate de sedanul Talisman. La exterior este adoptat același design pentru stopurile cu LED și farurile cu tehnologie full LED Pure Vision (care luminează cu intensitate mai mare cu 20% față de cele cu halogen).
La interior regăsim organizare planșei de bord cu care ne-a familiarizat Talisman. Așadar, nu lipsesc ecranul multifuncțional de 7 inch din instrumentarul de bord, sau ecranele din partea centrală a planșei de bord, care pot avea diagonale de 7 inch (landscape) sau 8,7 inch (portrait). Acestea redau meniul sistemului multimedia R-Link 2. Totodată, sistemul are și funcții de comandă vocală pentru navigație și telefon, sau cea de redare vocală a email-urilor.

Scaunele frontale pot include multiple funcții: reglaje electrice pe șase direcții, reglaje electrice pentru suportul lombar, ventilație, încălzire pe două trepte de temperatură a șezutului și spătarului. Un rol important în atmosfera din habitaclu îl joacă și sistemul audio opțional Bose cu 12 difuzoare.

Renault_77500_global_en

În funcție de piața în care va fi comercializat, Koleos poate fi dotat cu volan și parbriz încălzite, precum și pornire de la distanță pentru a încălzi habitaclul înainte ca pasagerii să urce în mașină. Koleos poate fi echipat și cu un filtru special, care reduce cu 60% polenul, praful și mirosurile care pătrund în habitaclu.
Lista de dotări mai poate include sisteme precum cele de frânare automată pentru evitarea unei coliziuni, avertizare la părăsirea benzii de rulare, avertizare pentru prezența unui vehicul în unghiul mort, avertizare pentru nivelul crescut de oboseală manifestat de șofer. De asemenea, Koleos poate avea sistem de recunoaștere a semnelor de trafic, sistem de afișare a distanței față de vehiculul aflat în față, cameră video pentru marșarier, sistem de asistare a manevrelor de parcare, funcție de comutare automată între faza lungă și cea scurtă.

Citeste si...

Audi R8 V10 demarează spre Geneva
Longines Avigation Watch Type A-7 1935 - Un omagiu adus eroilor aviației

Lasa un comentariu:

Comentarii