Advertisement
STIRI — decembrie 14, 2015 at 12:27 pm

Noul Mercedes Clasa E va schimba singur benzile

by

Noul Mercedes Clasa E va avea funcție de schimbare automată a benzii de rulare, activată de la maneta de semnalizare.

După ce ne-a dezvăluit interiorul stilat, viitoarea generație Mercedes Clasa E vrea să ne convingă că nu este doar frumoasă, ci și foarte inteligentă. Unul dintre trucurile sale tehnice va fi funcția de schimbare a benzii de rulare fără să necesite manevrare din partea șoferului. Cel de la volan activează această funcție ținând apăsată maneta de semnalizare mai mult de două secunde.

Sistemul denumit Active Lane Change Assist funcționează la viteze între 80 și 180 km/h, fiind conceput pentru a asista în special condusul pe autostradă, care poate deveni monoton. Însă mașina nu se va angaja în manevrele de schimbare a benzii dacă senzorii săi detectează obstacole.

Noul Mercedes Clasa E este dotat cu o cameră stereo și un radar care „citesc”  obstacolele și traficul din fața mașinii pe o distanță lungă, precum și cu senzori care scanează zonele laterale și din spatele mașinii. Aceste tehnologii de scanare iau în calcul și viteza cu care se deplasează celelalte mașini din trafic și permit schimbarea automată a benzii doar dacă nu sunt detectate obstacole. De asemenea, Active Lane Change Assist nu acționează dacă marcajele drumului nu pot fi citite, dacă șoferul preia controlul volanului și manevrează în sens invers mașina sau dacă sistemul Steering Pilot de asistare a direcției nu este activat.

noul Mercedes Clasa E

Mercedes explică faptul că aproape 15% dintre toate accidentele care au loc pe șosele din Germania se întâmplă între automobile care circulă în același sens. 20% dintre aceste coliziuni survin în timpul manevrelor de schimbare a benzii de rulare. De aceea, constructorul german consideră că Active Lane Change Assist va ajuta la creșterea siguranței.

Această funcție de asistare care va echipa în premieră noul Mercedes Clasa E va fi oferită mai întâi clienților din Germania, începând cu primăvara lui 2016. Autoritatea Federală pentru Vehicule motorizate și Transport din Germania a emis o a autorizație provizorie pentru aceasta. Totodată, a fost demarată și procedura de aprobare în restul țărilor din Uniunea Europeană.

Citeste si...

Aston Martin DB11 – De nota 11
VIDEO: Morgan EV3 UK 1909 – Probabil cea mai cool mașină electrică

Lasa un comentariu:

Comentarii