Advertisement
STIRI — ianuarie 14, 2014 at 12:31 pm

Noul Mercedes-Benz Clasa C

by

Dupa luni de asteptari si dupa o multitudine de zvonuri si  fotografii spion, nemtii au dezvaluit, in final, noul Mercedes-Benz Clasa C. Surpriza sau nu, Clasa C nu mai este sedanul entry-level oferit de constructorul german, acest rolul fiindu-i oferit modelului CLA. Drept consecinta, nemtii au trebuit sa distanteze noul Mercede-Benz Clasa C de sedanul bazat pe platforma Clasei A amintit anterior.

Asa ca noul Mercedes-Benz Clasa C a crescut in dimensiuni si este mai lung cu 95 mm si mai lat 40 mm decat generatia precedenta. La capitolul design, noul Clasa C e mai modern si foarte probabil, va atrage cativa clienti mai tineri, fara a afecta in mod negativ vanzarile pentru clientii obisnuiti ai acestui model. Interiorul este mai luxos multumita materialelor premium si bordului cu trei guri circulare de ventilatie. Multe dintre butoane au fost inlocuite cu un ecran pozitionat pe bord care poate fi accesat prin intermediul unui buton rotativ (dotare standard). Optional, Mercedes-Benz pune la dispozitie si un touchpad care are aproape aceeasi functionalitate ca cea a unui smartphone.

Noul Mercedes-Benz Clasa C este cu 100 kg mai usor decat modelul pe care il inlocuieste. Ca urmare a acestei diete, consumul de combustibil a fost redus cu 20 de procente, iar performantele nu sunt afectate. Mai mult, centrul de greutate mai coborat ar trebui sa imbunatateasca manevrabilitatea. De asemenea, va fi primul model din segment echipat cu suspensia pneumatica AIRMATIC, oferita optional. Suspensia controlata electronic filtreaza cu usurinta imperfectiunile de pe suprafetele de rulare, iar prin intermediul selectorului AGILITY SELECT, soferul poate sa aleaga unul din modurile Comfort, ECO, Sport si Sport+. In plus, suspensia AIRMATIC beneficiaza de functia self-levelling care regleaza automat garda la sol a masinii.

La lansare, noul Mercedes-Bezn Clasa C va fi disponibil in trei variante de motorizare. C220 BlueTEC este echipata cu un propulsor diesel de 2.2 litri ce dezvolta 170 CP si 400 Nm. Acesta accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde si va avea un consum mediu de aproximativ 4 l/100 km. Modelul C180 este echipat cu un propulsor pe benzina de 1.6 litri de 156 cp si 250 Nm, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde si care are un consum mediu de 5,0 l/100 km. Modelul C200 este echipat cu un motor pe benzina de 2,0 litri care dezvolta 184 CP si care ofera un cuplu motor de 300 Nm. Pe hartie, acesta accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde si are un consum mediu de 5,3 l/100 km.

Imediat dupa lansare, gama de motorizari va include si un diesel de 1,6 litri disponibil in doua variante de putere (115 CP, respectiv 136 CP). In plus, motorul diesel de 2.2 litri va mai primi doua versiune, de 115 CP, respectiv 204 CP. Inca cinci motoare pe benzina de patru cilindrii se vor alatura gamei de propulsoare si vor avea puteri cuprins intre 156 CP si 238 CP. Nu in ultimul rand, va fi disponibila versiunea hibrida C300 BlueTEC HYBRID care combina un motor diesel de 204 CP cu un motor electric de 27 CP. Datele tehnice indica un consum de 3,9 l/100 km pentru noul Mercedes-Benz Clasa C C300 BlueTEC HYBRID.

Video noul Mercedes-Benz Clasa C

In functie de motorizarea aleasa, noul Mercedes-Benz Clasa C va fi echipat fie cu o transmisie manuala cu sase rapoarte, fie cu celebra transmisie automata cu sapte rapoarte 7G-TRONIC PLUS. Dotarile optionale includ sistemul inteligent de tractiune integrala 4MATIC, numeroase dotari de lux si multe sisteme de siguranta precum: asistent la parcare (Active Parking Assist), faruri adaptive (Adaptive Highbeam Assist Plus) si asistent pentru semnele de circulatia (Traffic Sign Assist).

Preturille pornesc de la 34.100 euro (inclusiv TVA) pentru varianta de intrare C180. Urmatoare versiunea, Mercedes-Benz C200, are un pret de pornire de 37.075 euro, in timp ce varianta C220 BlueTEC costa 39.050 euro cu TVA.

Citeste si...

Piaget Polo S – Noul etalon al eleganței purtat și de actorul Ryan Reynolds
VIDEO: Un client sceptic testează cei 400 CP electrici ai lui Jaguar I-PACE în condiții arctice

Lasa un comentariu:

Comentarii