Advertisement
STIRI — martie 1, 2016 at 10:28 am

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio te invită să-l descoperi

by

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio vine să întregească familia Clasei C și propune un design și o expereință care nu au cum să nu-ți atragă atenția. Mai ales că lista de dotări opționale aduce câteva premiere în segmentul acestor cabriolete premium, unde alternativele sunt BMW Seria 4 Cabrio și Audi A5 Cabrio.

Dacă ieri am văzut că Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupe și-a făcut apariția, astăzi trebuie să prezentăm noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio care nu face altceva decât să aducă liniile de design și experiența pe care Clasa S Cabrio o promite la o scară mai mică, atât prin prisma dimensinilor, a motorizărilor, dar mai ales a prețului. „Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio este punctul nostru de intrare în segmentul cabrioletelor premium. Este o mașină sportivă, cu un caracter aparte care oferă plăcerea nealterată a unui open-top care poate fi condus pe tot parcursul anului”, declară Prof. Dr. Thomas Weber, membru în Consiliul Director pentru Daimer AG.

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio

Atunci când plafonul este ridicat, noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio este aproape identic din toate punctele de vedere cu versiunea coupe, iar dovadă a acestui lucru sunt și dimensiunile exterioare. Practic, cu o lungime, o lățime și un ampatament identic, cele două modele sunt diferențial de doar patru milimetri în cazul înălțimii. Privit din lateral noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio își evidențiază profilul arcuit, care se extinde peste pasajele roților din spate și care este tipic pentru multe dintre modelel lansate de Mercedes în ultima perioadă. Garda la sol este cu 15 milimetri mai scăzută decât în cazul sedanului, jantele pe 17 inch crează impresia de sportivitate, în timp ce coeficientul aerodinamic de 0,28 confirmă un design care pune accent în egală măsură pe sportivitate și eleganță.

Plafonul textil vine „vopsit” în negru în versiunile standard, dar se poate opra dintr-o gamă mai largă de culori, printre ele numărându-se dark brown, dark blue sau dark red. Conform celor de la Mercedes-Benz, plafonul textil al noului cabrio este preluat de la fratele mai mare – S Cabrio – și oferă o izolare foarte bună a zgomotului, inclusiv la viteze ridicate. Decapotarea mașinii se face prin simpla apăsare a unui buton și durează 20 de secunde și, un lucru important, plafonul poate fi ridicat sau coborât și în mers, dacă viteza nu depășește 50 km/h. În interior, noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio afișează un layout simiar cu cel al sedanului și coupe-ului, dar poate într-o interpretare care se pretează mai bine unui carbio. Designul fluid și materialele de calitate te vor convinge că te afli la volanul unui cabriolet premium. Tapițeria din piele este tratată pentru a respinge căldura și este disponibilă în cinci nuanțe de culoare, scaunele cu tetiera integrată au parte de un suport lateral generos, iar sistemul AIRSCARF se regăsește pe lista de dotări opționale.

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio

În standard, noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio vine echipat cu un sistem de suspensie ce include amortizoare adaptive. Totuși, opțional poți opta pentru o suspensie sport, mai fermă, care include și sistemul Sports Direct-Steer, oferind astfel un pachet mai dinamic. Dacă vrei totuși ce are Mercedes mai bun de oferit, va trebui să bagi mâna mai adânc în buzunar și să optezi pentru suspensia pneumatică – AIRMATIC – controlabilă electronic, ce vine la pachet cu amortizoare care se adaptează continuu. Sistemul DYNAMIC SELECT, oferit ca bonus dacă optezi pentru suspensia pneumatică, permite șoferului să selecteze modul de rulare dorit, de la o setare care sporește eficiența și scade consumul, până la setări care favorizează un stil sportiv de condus.

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio

Gama de motorizări disponibilă pe noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio este compusă din motorizări cu patru sau șase cilindri care pot fi configurate cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC. Intervalul de putere pentru motorizările pe benzină variază de la 156 CP pentru versiunea C 180 până la 367 CP pentru C 43 AMG. În cazul în care vrei să optezi pentru un diesel, noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio poate fi echipat fie cu o versiune ce dezvoltă 170 CP, fie cu una care dezvoltă 204 CP, ambele având la bază un motor cu de 2,0 litri, cu patru cilindri. Transmisia automată cu nouă trepte – 9G-Tronic – poate echipa oricare dintre versiunile de motorizare disponibile. Dacă ar fi să alegem o versiune de motorizare preferată, aceasta ar fi C 300, adică un motor de 2,0 litri, ce dezvoltă 245 CP și 370 Nm și care promite un sprint 0-100 km/h în 6,4 secunde.

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio

Noul Mercedes-Benz Clasa C Cabrio este echipat și cu serie de sisteme semi-autonome de asistență care vor face tot posibilul pentru ca tu să fii în siguranță, cărora li se alătură o întreagă armată de airbag-uri. Nu are sens să enumerăm toate sisteme de siguranță, dar vom menționa că practic mașinia poate fie echipată cu mai toate sistemele moderne de asistență care s-au inventat până acum. Desigur, o mașină nouă nu a fi o mașină nouă dacă nu ar oferi și multiple opțiune de conectivitate digitală, care-și propun să te ajute când ai nevoie. Gama de servicii digitale disponibile prin sistemul Command me connect este destul de bogată – de la apel de urgență, recuperare în cazul unui incident, precum și asistență tehnică în cazul unei defecțiuni. Mai mult, aplicație Remote Online îți permite să verifici prin intermediul unui smartphone starea mașinii tale, cu informații precum presiunea din pneuri, starea de închidere a portierelor sau a geamurilor.

Citește și informațiile despre Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupe:

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupe

Citeste si...

Jose Mourinho a făcut drift-uri cu Jaguar F-Pace pe un lac înghețat
VIDEO: Girard-Perregaux Competizione Stradale și Circuito – Cu dedicație pentru elita automobilistic...

Lasa un comentariu:

Comentarii