Advertisement
STIRI — aprilie 12, 2018 at 11:38 am

Noul Mercedes-Benz Clasa A este disponibil în România de la 25.460 euro (fără TVA)

by

Lansarea în România a noii generații Mercedes-Benz Clasa A este anunțată pentru luna mai.

Mercedes-Benz A-Klasse. Exterieur: Digital white pearl Mercedes-Benz A-Class. Exterior: Digital white pearl

Odată cu a treia generație lansată în 2012, Mercedes-Benz  Clasa A a renunțat la formatul de monovolul și l-a adoptat pe cel de hatchback. Iar transformarea a fost cu atât mai impresionantă, cu cât designul său propunea mai mult lux, avangardism și stil decât principalii rivali, Audi A3 și BMW Seria 1. Derivarea în versiunile CLA, CLA Shooting Brake și GLA i-au sporit popularitatea.

Iar din această primăvară a venit rândul celei de a patra generații să ridice din nou standardele clasei compacte. Dacă exteriorul este o evoluție elegantă, care urmărește reperele stilistice ale noului Mercedes-Benz CLS, interiorul noii Clase A aduce un sistem infotainment într-o formulă mai nouă chiar și decât al limuzinei S, de la care compacta preia, de altfel, o serie de dotări (de exemplu, volanul care include suprafețe ce recunosc diverse comenzi tactile). Noul sistem infotainment denumit MBUX (Mercedes-Benz User Experience) grupează două ecrane (cu dia gonale între 17,78 cm și 26 cm) într-un singur panou dispus pe orizontală. Meniurile sunt personalizabile, iar sistemul de navigație are hartă care folosește tehnologia realității augmentate. Desigur, nu lipsește sistemul de proiectare a informațiilor pe parbriz, iar ecranele sunt tactile. Dar șoferul poate interacționa cu MBUX și prin controler-ul opțional cu suprafață tactilă sau cu ajutorul sistemului LINGUATRONIC, care re cunoaște comenzi vocale cu formulări mai complexe. Pentru activarea LINGUATRONIC șoferul trebuie doar să rostească mai întâi „Hey  Mercedes“.

Mercedes-Benz A-Klasse. Interieur: AMG Line nevagrau/schwarz, Exterieur: Digital white pearl Mercedes-Benz A-Class. Interior: AMG Line nevagrey/black, Exterior: Digital white pearl

Sistemele de asistare a condusului contribuie la rândul lor în ceea ce privește experiența modernă de la volanul Clasei A. Compacta premium are pilot automat adaptiv, știe să își corecteze direcția pentru a rămâne între marcajele benzii de rulare și chiar încetinește automat când se apropie de un sens giratoriu, de o intersecție sau de un viraj.

Mercedes-Benz detaliază astfel funcțiile și prețurile sistemelor inteligente care fac șofatul mai confortabil și mai sigur:

“Blocurile optice MULTIBEAM LED (disponibile opțional, 1.250 euro, fără TVA) sunt un nou exemplu al transferului tehnologic dinspre modelele de lux către segmentul compact. Acestea permit ajustarea rapidă și precisă a farurilor la condițiile de drum prin intermediul unui sistem controlat electronic. Fiecare bloc optic cuprinde 18 LED-uri. Culoarea deschisă, naturală, a LED-urilor nu deranjează vederea șoferului și are în același timp un efect pozitiv asupra capacității de concentrare a acestuia. Suplimentar, clienții pot opta pentru luminile LED High Performance (830 euro fără TVA), acestea asigurând o distribuție mai bună a luminii, o culoare deschisă și naturală a luminii și un consum redus de energie.

Noul Mercedes-Benz Clasa A este echipat cu sisteme de ultimă generație de asistență la conducere, oferind cel mai ridicat nivel de siguranță activă în segmentul său, cu funcții adoptate de la Clasa S. Pentru prima dată, Clasa A se poate conduce semi-autonom în anumite situații. Sistemele Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist vin în sprijinul șoferului în numeroase situații, anticipând și ajustând viteza mașinii pentru cel mai bun comportament rutier, în funcție de condiții.

Pachetul Driving Assistance (1.510 euro fără TVA, urmând a fi disponibil în T4 2018) include următoarele sisteme: Active Distance Control DISTRONIC cu ajustarea vitezei în funcție de rută, Active Steering Assist cu Active Lane Change Assist și Active Emergency Stop Assist; Active Speed Limit Assist; Active Brake Assist cu funcția cross-traffic; Evasive Steering Assist; Active Blind Spot Assist; PRE-SAFE® PLUS. PRE-SAFE® PLUS. Sistemul PRE-SAFE® PLUS poate recunoaște o coliziune iminentă din spate. Dacă pericolul rămâne activ, sistemul poate chiar să blocheze frânele autovehiculului staționat, reducând riscul de rănire prin atenuarea șocului provocat de un impact din spate.

Mai multe funcții PRE-SAFE® sunt incluse în pachetul Driving Assistance, dar sunt disponibile și separat, în sistemul PRE-SAFE® (330 euro fără TVA). Sistemul PRE-SAFE® aplică numeroase măsuri în timpul de dinaintea unui accident inevitabil, reducând impactul coliziunii asupra pasagerilor. Aceste măsuri includ sistemul inovator PRE-SAFE® Sound. Acest sistem protejează auzul de sunetul accidentului, atunci când există un risc de coliziune. La detectarea pericolului, funcția determină sistemul de la bord să emită un sunet scurt, care poate activa un mușchi mic în urechea umană – contractarea acestuia, din reflex, protejează auzul.

Afișajul de tip HUD (990 euro fără TVA) este o nouă apariție la nivelul Clasei A. Informațiile relevante sunt proiectate pe parbriz, în câmpul vizual al șoferului. În plus, vederea șoferului este mai relaxată deoarece nu se adaptează continuu între obiectele aflate în apropiere și cele din depărtare.”

Abilitățile sale dinamice pot fi amplificate cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC sau suspensiile cu control activ al amortizării. Iar gama de motorizări cuprinde la început variantele pe benzină A 200 (163 CP) și A 250 (224 CP) și diesel-ul A 180 d (116 CP).

Prețurile încep de la 25.460 euro (fără TVA), pentru modelul A 200 (163 CP/120kW) cu transmisie manuală (consum de carburant în regim mixt de 5,8 l/100km, nivel combinat de emisii CO2 de 133g/km), rămânând astfel la un nivel similar de preț cu cel al predecesorului.

merc a preturi romania

În buna tradiție Mercedes-Benz, noua generație Clasa A excelează în ceea ce privește confortul și ambianța rafinată. Mercedes-Benz subliniază: “Iluminatul ambiental al noului A are acum până la 64 de culori (265 euro fără TVA, în combinație cu liniile de echipare Style, Progressive sau AMG). Culorile diferite sunt compuse în 10 palete cromatice diferite, conferind o luminozitate avangardistă interiorului, cu schimbări cromatice spectaculoase. La nevoie, culoarea poate fi adaptată în funcție de stilurile diferite ale displayului Widescreen. În același timp, Clasa A preia funcții de confort disponibile anterior doar vehiculelor din segmente superioare. Astfel, în premieră pentru segmentul compactelor, acest model are în dotare funcții pentru scaunele din față precum controlul temperaturii (890 euro fără TVA) și pachetul Multicontour (590 euro fără TVA, disponibil începând cu T2 2018) cu funcții de masaj, pe lângă opțiunea de încălzire a scaunelor (290 euro fără TVA).”

Edition 1: Model exclusiv, disponibil la lansarea pe piață

Noua Clasa A va fi disponibilă timp de aproximativ un an de la lansare în varianta specială „Edition 1”, la un cost suplimentar de 5.820 euro (fără TVA). Această versiune se evidențiază prin numeroase accente de culoarea verde Edition, atât la interior, cât și la exterior. În plus, Edition 1 include în dotarea standard echipări precum farurile LED High Performance, scaunele sport și iluminarea ambientală și va fi disponibilă pentru toate variantele de motorizare ale noului A.

Cea mai nouă stea din portofoliul Mercedes-Benz – noul Clasa A – este acum disponibil pentru comenzi pentru toți clienții din România. Comenzile pot fi plasate în cadrul tuturor Centrelor Autorizate de Vânzări Mercedes-Benz (www.mercedes-benz.ro/centre).

Citeste si...

VIDEO: Noul Audi A5 – Evoluția unui coupe de succes
Helvetia Luxury Watches anunță promoții de excepție

Lasa un comentariu:

Comentarii