Advertisement
STIRI — februarie 26, 2016 at 11:53 am

Noul Lexus RX este disponibil și în România

by

Noua generație Lexus RX a sosit în România, fiind oferit cu o listă bogată de sisteme de siguranță, design avangardist și propulsii eficiente, inclusiv în versiune hibridă de 313 CP.

Jude Law creatively partners with Lexus Europe for 'The Life RX'

În comparație cu generația anterioară, noul Lexus RX are un design și mai avangardist care îl face o prezență distinctă în segmentul crossoverelor de lux. Este o mașină sofisticată din toate punctele de vedere, ceea ce justifică faptul că acest model este promovat de actorul Jude Law, unul dintre cei mai emblematici gentlemani moderni ai marelui ecran. Jude Law a fost marea surpriză din cadrul evenimentului de lansare The Life RX. Lexus a creat un show de teatru interactiv în care invitații au devenit vedete într-o poveste personalizată. Iar Jude Law a împărțit scena covorului roșu cu ei.

Evoluția lui Lexus RX
Caroseria noului RX este mai lungă cu 120 mm, ajungând la 4.890 mm. Astfel a crescut și ampatamentul cu 50 mm, ceea ce oferă mai mult spațiu pentru pasageri, în condițiile în care dimensiunile portbagajului au rămas la același nivel. Garda la sol a crescut cu 10 mm, dar aerodinamice îmbunătățită asigură o mai bună stabilitate și un nivel al zgomotului în cabină mai redus.
Lexus RX este propuns cu trei versiuni de motorizare. Lexus RX 450h are tracțiune integrală, fiind echipat cu un motor V6 de 3,5 litri pe benzină cu injecție directă, disponibil pe piețele Lexus din Europa, și două motoare electrice. Acest sistem de propulsie hibrid dezvoltă 313 CP și permite un demaraj 0-100 km/h în 7,7 secunde, are un consum mediu de la 5,2 litri/100 km și emite 120 g CO2/km. Lexus RX 200t echipat cu un motor de 2.0 litri turbo pe benzină cu injecție directă, 4 cilindri în linie și o transmisie automată cu 6 trepte este disponibil pe piețele selectate din Europa. RX 200t dispune de 238 CP și este oferit cu tracțiune pe puntea față sau integrală. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,2, respectiv 9,5 secunde și are un consum mediu de la 7,8 litri/100 km, în funcție de versiune.

Conform configuratorului online oferit de site-ul www.lexus.ro, modelul Lexus RX 450h are prețuri de la 61.950 Euro, iar Lexus RX 200t de la 48.450 euro.

Există și versiunea RX 350, echipată cu un motor V6 de 3.5 litri pe benzină cu injecție directă și o transmisie automată cu 8 trepte, disponibilă în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Caucaz și Balcani.
Pentru clienții care vor o variantă RX cu un caracter sportiv mai pronunțat, Lexus oferă varianta de echipare RX F Sport. Acesta are sistem de suspensii adaptive, Adaptive Variable Suspension (AVS) , care controlează forța de amortizare pentru fiecare roată în parte, în funcție de suprafața sau condițiile de drum și conform setărilor alese de șofer. De asemenea, este dotat cu Sistemul de Stabilizare Activ/Active Stabilizer System, care corectează ruliul.

Lexus-RX_450h_2016_1024x768_wallpaper_16
Din lista de dotări mai fac parte sistemul audio cu 15 boxe Mark Levinson Premium Surround System, precum și dotările de siguranță Lexus Safety System +: faruri care comută pe fază scurtă atunci când este detectat un vehicul din sens opus, sistem care citește marcajele drumului și corectează automat direcția mașinii pentru păstrarea benzii de rulare, sistem de detectare a pietonilor care frânează automat mașina pentru a evita coliziunea (funcționează între 10 și 80 km/h), sistem de frânare automată a mașinii în cazul în care informațiile primite de la radarul lui RX prefigurează o posibilă coliziune, cruise control adaptiv, sistem de citirre și afișare a semnelor de circulație, radar pentru detectarea vehiculelor din unghiul mort, radar pentru detectarea mașinilor care trec prin spatele lui RX atunci când se efectuează o manevră de mers în marșarier, precum ieșirea cu spatele dintr-o parcare. O dotare specială a lui RX este și haionul care poate fi deschis și prin apropierea mâinii sau a cotului de emblema Lexus, făcând mai ușor accesul la portbagaj atunci cât utilizatorul are mâinile ocupate.
Nu în cele din urmă, noul RX beneficiază precum toate mașinile Lexus începând cu 1 noiembrie 2015 de cea mai lungă perioadă de garanție existentă în România în piața premium: 6 ani sau 200.000 km. Pentru o siguranță sporită în ceea ce privește funcționarea impecabilă a bateriei sistemului hibrid, Lexus oferă clienților săi serviciul exclusiv: 10 ANI HYBRID BATTERY CARE (10 ani de acoperire extinsă pentru bateria sistemului hibrid).

Citeste si...

Chrysler Portal: Un MPV electric și semi-autonom pentru mileniali
Parmigiani Fleurier Bugatti Aerolithe Performance – Inspirat de frumusețea și misterul lui Bugatti A...

Lasa un comentariu:

Comentarii