Advertisement
STIRI — aprilie 19, 2021 at 6:57 pm

Noul Kia Sorento oferă cea mai generoasă garanție pentru propulsii hibrid și plug-in hybrid

by

KIA Sorento PHEV_043

Noul Sorento este modelul Kia cu cel mai avangardist nivel tehnologic. Iar propulsiile sale de tip hibrid și plug-in hybrid vin însoțite de cea mai generoasă garanție a fiabilității din segmentul SUV-urilor mari.

A patra generație Kia Sorento este unul dintre puținele SUV-uri de talie mare care propun atât o propulsie hibridă, cât și una de tip plug-in hybrid. Iar adoptarea propulsiilor electrificate este susținută de garanția calității, care stă la baza reputației mărcii Kia. Mai exact, propulsiile Hybrid și Plug-in Hybrid ale noului Kia Sorento combină performanțele și eficiența cu costurile de întreținere scăzute și garanția standard de 7 ani, în limita a 150.000 de kilometri.

KIA Sorento PHEV_018

Modelul Plug-in Hybrid se distinge atât prin rularea silențioasă, cât și prin răspunsul prompt, datorită livrării instantanee a cuplului, tipică motorizărilor electrice. Dezvoltă per ansamblu 268 CP și cuplu maxim de 350 Nm. Aceste resurse sunt livrate de un motor pe benzină 1.6 T-GDi de 180 CP și 265 Nm, în tandem cu un motor electric care generează 91 CP și 304 Nm. Sistemul PHEV (plug-in hybrid) beneficiază de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13,8 kWh. Aceste baterii de înaltă capacitate asigură că SUV-ul poate circula în mod exclusiv electric până la 57 km (conform procedurii WLTP), ceea ce ajută la coborârea consumului de combustibil până la 1,58 l/100 km, în regim combinat.

Autonomia electrică este și mai generoasă în timpul rulării în mediul urban, unde poate ajunge la 70 km (ciclu EAER City). Asta înseamnă că mare parte din drumurile săptămânale în oraș se pot face în regim electric. Iar încărcarea completă a bateriei durează 3,5 ore, când este cuplată la o sursă AC (230V/16A). Adică se poate alimenta și cât timp sunteți la birou. Sau peste noapte, când sunteți acasă, pentru a beneficia de tarifele mai scăzute.

cut print-cmyk-3600x2400-xray

Noua platformă tehnică a lui Kia Sorento a fost proiectată special pentru integrarea optimă a propulsiilor electrificate:

Integrarea compontelor propulsiei plug-in hybrid favorizează ținuta de drum dinamică, prin coborârea centrului de greutate și distribuirea echilibrată a greutății. Iar amplasarea propulsiei favorizează spațiul generos din habitaclu, care găzduiește 5 sau 7 locuri.

Poți da prioritate eficienței, sau poți să te bucuri din plin de ținuta de drum dinamică, selectând unul dintre modurile de rulare Eco, Sport sau Smart. De asemenea, Kia Sorento Plug-in Hybrid beneficiază de versatilitatea tracțiunii integrale. Sistemul Terrain Mode îți permite să selectezi moduri de rulare speciale pentru noroi, zăpadă și nisip.
Asta oferă libertate pentru escapadele în natură, pe care le poți face alături de toată familia, deoarece Sorento
Plug-in Hybrid poate fi configurat cu 5 sau 7 locuri.

KIA Sorento PHEV_050

A doua motorizare electrificată pe care Kia o propune pentru noul Sorento este alternativa Hybrid. Și aceasta folosește motorul 1.6 T-GDi de 180 CP cu noua tehnologie CVVD – Continuously Variable Valve Duration, care reglează perioada de deschidere a supapelor în funcție de condițiile de rulare, pentru o eficiență sporită. Motorul pe benzină este completat de un motor electric de 44,2 kW (60,1 CP) și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1,49 kWh. Per ansamblu, Kia Sorento Hybrid generează 230 CP și 350 Nm. Și este creditat cu consumuri mixte de 6,38-6,77 l/ 100 km (WLTP) pentru varianta cu tracțiune 4×2 și cu 6,82-7,44 l/100 km (WLTP) pentru cea cu tracțiune integrală.

KIA Sorento PHEV_011

A patra generație Kia Sorento este și o investiție eficientă, mulțumită strategiei de prețuri atractive. Modelul Sorento Plug-in Hybrid este disponibil în România de la 54.414 euro cu TVA pentru varianta cu 5 locuri, sau de la 54.878 euro cu TVA pentru configurația cu 7 locuri. Iar cum Sorento Plugin Hybrid are un nivel combinat de emisii CO2 de 38,37 g/km (WLTP), înseamnă că din prețurile sale se va putea scădea și valoarea eco-tichetului oferit prin Programul Rabla Plus pentru automobile plugin hybrid (cu emisii CO2 de cel mult 50 g/km).

Modelul Kia Sorento Hybrid este propus de la 47.005 euro cu TVA pentru versiunea 4×2, sau de la 49.760 de euro cu TVA pentru varianta cu tracțiune integrală. Iar gama de motorizări include și noul propulsor diesel 2.2 DSL, cuplat la o transmisie cu 8 trepte și ambreiaj dublu. Acest model este oferit de la 42.769 euro cu TVA pentru versiunea 4×2, sau de la 44.316 euro pentru cea 4×4.

digital-1920x1080-dashboard

Prețurile sunt competitive și prin prisma listei generoase de dotări și tehnologii avangardiste, cu care Sorento vine echipat chiar și standard. Acest lucru este evident începând cu interfața digitalizată cu care te întâmpină postul de conducere. Noul sistem infotainment include un instrumentar de bord digital de 12,3 inch, completat de un ecran central de 8 inch standard, sau de un ecran tactil de 10,25 inch. Nu lipsește sistemul head-up display. De asemenea, Kia oferă în mod gratuit 7 ani de actualizări pentru hărțile navigației. Iar toate versiunile de dotare includ conectivitate prin Apple CarPlay și Android Auto.

Sistemul infotainment are un rol important și pentru sporirea siguranței. De exemplu, când șoferul semnalizează schimbarea direcției, sunt afișate în instrumentarul de bord imagini video captate în timp real de camerele video din oglinzile retrovizoare. Astfel, șoferul vede clar vehiculele din unghiul mort.

press_cmyk_bsviewer

Iar vizibilitatea este optimă și pentru manevrele de parcare, mulțumită rețelei de camere video care oferă și o vedere împrejurul mașinii. Nu lipsește sistemul pentru evitarea coliziunilor la parcările cu spatele. De asemenea, Sorento are sistem de asistență la părăsirea în siguranță a automobilului, care previne deschiderea portierelor când este detectată apropierea unei mașini sau a unui biciclist.
Nici parcările înguste nu sunt o problemă. Fiindcă șoferul poate controla intrarea sau ieșirea SUV-ului dintr-un spațiu de parcare perpendicular și fără să fie la volan, folosind comenzile de pe cheia mașinii.

KIA Sorento PHEV_017

Sorento a obținut maximul de 5 stele la testele de coliziune Euro NCAP, în cadrul cărora a primit aprecieri deosebite și pentru sistemele inteligente de asistare a condusului. Funcția sa de frânare automată ajută la evitarea coliziunilor frontale cu vehicule, bicicliști sau pietoni și intervine inclusiv când se face o întoarcere într-o intersecție.

Noul Sorento are și tehnologie de condus autonom de nivel 2. Astfel, la viteze între 0 și 180 km/h, SUV-ul se menține automat între marcajale benzii de rulare folosind sistemul Lane Following Assist (LFA), care păstrează și o distanță sigură în raport cu automobilele din față. Acest sistem este completat de Smart Cruise Control cu funcție Stop&Go care adaptează viteza și în funcție de informațiile de la sistemul de navigație. Lista de dotări cuprinde în premieră și sistemul Multi-Collision Brake System, care frânează mașina în urma unui accident, pentru evitarea altui impact sau reducere severității unei coliziuni.

Toate aceste tehnologii avangardiste oferă standardele mobilității inteligente așteptate de un „Gentleman Driver” modern. Este o mașină rafinată, capabilă să reflecte statutul unui antreprenor se succes, dar care reprezintă totodată o investiție eficientă și o mașină de familie versatilă și sigură, pretabilă unui stil de viață activ.

digital-1920x1080-rear-1

Citeste si...

Seria de 20 de unități Lamborghini Centenario Roadster a fost vândută cu peste 2 milioane de euro pe...
VIDEO: De ce costă Rolls-Royce Sweptail mai mult decât patru Bugatti Chiron?

Lasa un comentariu:

Comentarii