Advertisement
STIRI — decembrie 6, 2018 at 2:07 pm

Noul Hyundai Santa Fe a obținut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

by

Noul Santa Fe a obținut calificativul maxim de cinci stele de la organizația europeană independentă care evaluează nivelul de siguranță oferit de autovehicule – Euro NCAP. Modelul a înregistrat rezultate remarcabile în cadrul celor patru categorii Euro NCAP, cele mai bune punctaje fiind acordate pentru protecția pasagerilor adulți, respectiv copii. Tehnologiile de asistență activă și rigiditatea caroseriei au contribuit la obținerea acestei recunoașteri.

Hyundai Santa Fe Euro NCAP

„Punctajul de cinci stele oferit de Euro NCAP reprezintă o dovadă în plus că Santa Fe îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și siguranță“, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepreședinte Marketing și Produs al Hyundai Motor Europa.

Pentru a răspunde celor mai înalte standarde europene de siguranță, Santa Fe dispune de pachetul Hyundai SmartSense: asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni; asistență la menținerea benzii de rulare (LKA); asistență pentru faza lungă (HBA); sistem de avertizare a conducătorului auto (DAW); sistem de monitorizare a unghiului mort (BCW); sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCW); sistem de monitorizare 360.

Sistemul de monitorizare a locurilor din spate detectează prezența pasagerilor, alertând conducătorul auto la părăsirea vehiculului. Sistemul de asistență pentru ieșirea în siguranță blochează temporar ușile, în cazul apropierii unui vehicul din spate, pentru ca pasagerii să coboare în siguranță.

Siguranța pasivă este amplificată de rigiditatea superioară a caroseriei, care contribuie la protejarea pasagerilor în eventualitatea unei coliziuni. Modelul încorporează în proporție de 57% oțel de înaltă rezistență (cu 15% mai mult decât modelul anterior) pentru îmbunătățirea rigidității torsionale și a comportamentului la impact.

Printre modele Hyundai care au obținut recent calificativul de cinci stele în cadrul programului de evaluare se numără: i30, Ioniq, Kona, Tucson, Santa Fe și Nexo, cea de-a doua generație de vehicule electrice fuel cell.

Comunicat de presă: Hyundai 

Citeste si...

Noul Mercedes-Benz Clasa C
VIDEO: Aston Martin Vantage – Frumusețe neîmblânzită

Lasa un comentariu:

Comentarii