Advertisement
STIRI — februarie 10, 2017 at 12:17 pm

Noul Hyundai i30 a fost lansat în România

by

Noua generație a modelului de clasă compactă Hyundai i30 debutează în luna februarie și în România, oferind un standard evoluat de design, tehnologie și calitate, urmând să fie derivat într-o gamă și mai amplă de versiuni.

Hyundai-i30-2017-1600-21

„i30 reprezintă mai mult decât un singur model. Reprezintă o nouă generație, care va evolua într-o familie de produse unice, unite printr-un design echilibrat și coerent, armonizat pentru fiecare tip de caroserie. Variantei în cinci uși i se vor alătura o versiune wagon, una fastback și primul model dezvoltat în cadrul diviziei de performanță Hyundai Motor N, care va intra în producție în a doua parte a anului 2017”, a declarat Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România, în cadrul evenimentului de lansare desfășurat în data de 9 februarie la București.

În primul rând Hyundai i30 se distinge prin estetica rafinată, definită de liniile fluide, grila frontală în stil cascadă și coeficientul aerodinamic îmbunătățit (0,30 Cd). În habitaclu s-a pus accent pe calitatea materialelor, formele elegante și interfața digitală modernă pentru controlarea funcțiilor infotainment. În centrul planșei de bord se află ecranul tactil de 8 inci, disponibil opțional. Noul Hyundai i30 oferă și o listă bogată de dotări de conectivitate. Astfel, conectivitatea prin Apple CarPlay sau Android Auto este completată de încărcarea wireless a smartphone-ului.

Hyundai-i30-2017-1600-2c
Și siguranța este la cote înalte, datorită multiplelor sisteme de asistare a condusului: sistem autonom de frânare, pilot automat inteligent, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de avertizare a conducătorului auto, sistem de asistență pentru faza lungă a farurilor. Protecția pentru pasageri este avansată și prin felul în care a fost construită mașina. Hyundai explică: „Comparativ cu generația anterioară, structura caroseriei încorporează în proportie de 53% oțel de înaltă rezistență, greutatea fiind redusă cu 28 kg, iar rigiditatea marită cu 20%.” Totodată, pasagerii lui i30 sunt protejați și de șapte airbaguri (două frontale, două laterale, două tip cortină și unul pentru genunchii șoferului).
Se poate spune că Hyundai i30 reprezintă și o investiție sigură, deoarece beneficiază de cinci ani de garanție fără limită de kilometri, cinci ani de asistență rutieră și cinci ani de verificări periodice.

Hyundai a investit masiv în ridicarea standardelor sale la nivelul exigențelor înalte din piața auto europeană. Astfel, noul i30 a fost dezvoltat la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, a fost testat pe solicitantul circuit Nürburgring și este produs la fabrica Nošovice, din Republica Cehă. Inginerii Hyundai au refăcut șasiul pentru noul i30 cu scopul de a oferi o experiență dinamică la volan, fără a compromite confortul. În acest sens contribuie și suspensia spate multi-link cu braț lung, precum și precizia crescută a direcției.

Și gama de motorizări asigură un echilibru între eficiență și performanță. Hyundai România detaliază astfel lista de propulsoare:

„i30 este disponibil pe piața locală în două versiuni de motorizare pe benzină, echipate standard cu sistem Stop & Go (ISG): 1,4 litri T-GDi, în patru cilindri, care dezvoltă 140 CP sau 1,0 T-GDi, în trei cilindri, disponibil cu 120 CP. În plus, este pus la dispoziția clienților și un propulsor turbo diesel de 1,6 litri, în patru cilindri, care livrează 136 CP, înregistrând un consum de combustibil de 3,4 l/100 km. Posesorii pot alege între transmisia manuală cu șase rapoarte (6MT) sau cea automată în șapte trepte cu dublu ambreiaj (7DCT).”

Pentru mai multe detalii despre noul Hyundai i30 disponibil în România vă invităm să accesați site-ul oficial www.hyundai-motor.ro.

Despre Hyundai
Hyundai Auto România, parte a Grupului Țiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 și aduce pe piața națională nouă modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât și din cea a autovehiculelor comerciale ușoare. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

Citeste si...

Bentley Flying Spur V8 S – Lecții de dribbling pentru lordul britanic
VIDEO: BMW X2 pleacă la vânătoare de Mercedes-Benz GLA

Lasa un comentariu:

Comentarii