Advertisement
STIRI — ianuarie 14, 2016 at 1:10 pm

Noul Audi A4 allroad quattro – Mai mult IQ, mai multă versatilitate (VIDEO)

by

A doua generație Audi A4 allroad quattro se remarcă prin tehnologii inteligente care îi îmbunătățesc latura utilă și versatilitatea.

Audi A4 allroad quattro

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Audi a prezentat versiunea allroad derivată din noua generație a modelului A4.
Ca de obicei, modelul allroad se deosebește de break-ul gamei A4 prin bandourile de protecție de la nivelul aripilor și pragurilor, spoilerele față/spate redesenate și scuturile de protecție de sub mașină.
Audi A4 allroad quattro este dotat standard cu sistem de tracțiune integrală quattro și are gardă la sol ridicată cu 34 mm. Pe lângă suspensia standard se oferă și o suspensie reglabilă. Aceasta are un mod offroad, care completează celelalte reglaje ce pot fi selectate de către șofer: confort, auto, dinamic, eficiență și individual (disponibil doar în combinație cu sistemul de navigație).
Noua generație a modelului allroad de clasă medie beneficiază și de suspensii reproiectate, cu cinci brațe pe ambele punți, care au și avantajul unei greutăți mai reduse. De altfel, noul model cântărește cu până la 90 de kilograme mai puțin decât prima generație Audi A4 allroad Quattro (în funcție de motorizare). Și sistemul de frânare a evoluat, având pe puntea față discuri ventilate cu diametru ce poate ajunge la 338 mm.

Gama de motorizări pe benzină și diesel produce între 150 și 272 CP, respectă normele Euro 6 și emite cu până la 21 de grame de CO2 per kilometru mai puțin decât generația anterioară a lui A4 allroad quattro. Una dintre tehnologiile care fac posibilă această îmbunătățire este sistemul start-stop care oprește motorul când mașina se apropie de un semafor. Această funcție se activează la viteze sub 7 km/h (3 km/h în cazul motorizării 3.0 TDI cu transmisie tiptronic).
Sunt oferite trei variante de transmisii: o cutie manuală cu șase trepte, noua cutie S tronic cu șapte rapoarte și una automată tiptronic cu 8 trepte, care a fost la rândul său revizuită.
Modelele allroad sunt alese de clienți pe care îi interesează latura utilă a mașinii, astfel că noul Audi A4 allroad Quattro oferă drept argument un portbagaj de 505 de litri și un spațiul util pentru bagaje sau transportarea altor obiecte care poate ajunge până la 1.510 de litri, odată ce sunt coborâte și spătarele scaunelor din spate. Acționarea electrică a haionului sunt standard. Mașina poate fi echipată și cu sensor care face posibilă închiderea și deschiderea haionului prin simpla plasare a piciorului în zona de sub spoilerul spate. Tot opțional se poate monta un cârlig de remorcare cu extindere electrică acționată prin simpla apăsare a unui buton. Capacitatea maximă de remorcare este de 2.100 kg.

Audi A4 allroad quattro
Ca și berlina și break-ul noului model A4, versiunea allroad are un ecan multifunctional în locul clasicelor ceasuri de bord, sistemul MMI de comandare a funcțiilor infotainment, spațiu de încârcare prin inducție a smartphone-ului, precum și aplicații ample de conectivitate. O premieră pentru clasa medie este faptul că Audi oferă și un sistem audio cu sunet 3D creat de Bang & Olufsen și configurat din 19 boxe. Audi A4 allroad quattro are și o funcție de asistare pentru manevrarea unei remorci. Acesta permite manevrarea remorcii folosind butonul rotativ al sistemului MMI.
Din lista de dotări moderne fac parte și sistemul de afișare a informațiilor pe parbriz, funcțiile de comenzi vocale ale sistemului multimedia, tableta Audi ce poate fi folosită de pasagerii din spate, sistemele de evitare a unei coliziuni sau cel de asistare a condusului în traficul aglomerat (funcționează până la 65 km/h, controlează accelerarea și frânarea și ajută la păstrarea direcției de mers).
Cea de a doua generație Audi A4 allroad quattro va fi disponibilă în Germania și în Europa din această vară, cu prețuri ce încep de la 44.750 de euro.

Citeste si...

VIDEO: Volvo S60 și V60 Polestar se lansează cu 367 CP
La aniversarea de 10 ani BMW Automobile Bavaria Băneasa prezintă în premieră Rolls-Royce Dawn

Lasa un comentariu:

Comentarii