Advertisement
STIRI — decembrie 7, 2018 at 3:01 pm

VIDEO: Noua Mazda3 sosește și în România în primăvara lui 2019

by

Noua generație a modelului compact Mazda3 a debutat cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles și va fi disponibilă din prima parte a anului 2019, începând cu piața din America de Nord.

02_All-New-Mazda3_Mazda3_5HB_EXT

Noul model preia în producția de serie designul superbului concept Kai. Versiunea hatchback este o întruchipare fidelă a conceptului. Aceleași teme estetice le preia și noua Mazda3 sedan, prezentată odată cu hatchback-ul.

Sub design-ul seducător se ascund evoluții consistente la nivelul tehnologiilor. Astfel, Mazda3 va fi disponibilă cu cele mai noi motorizări ale constructorului japonez De altfel, va fi primul model Mazda propus și cu noul motor Skyactiv-X cu Spark-Controlled Compression Ignition (SPCCI), adică Aprindere prin Compresie Controlată prin Scânteie. Este vorba despre un motor care face aprinderea atât ca un propulsor pe benzină, adică folosind scânteia produsă cu o bujie, cât și prin compresie, ca un agregat diesel. Acest propulsor este asistat și de sistemul M Hybrid, care contribuie la reducerea consumului de benzină. Sistemul hibrid este disponibil și pentru motoarele Skyactiv-G. Pentru piața din Europa, Mazda3 va fi propusă cu motoare pe benzină Skyactiv-G de 1,5 și 2 litri. De asemenea, va fi oferit și dieselul Skyactiv-D de 1,8 litri.

Mazda3 va putea fi echipată opțional și cu sistemul de tracțiune integrală i-Activ AWD. Acesta detectează greutatea transportată de mașină și lucrează împreună cu sistemul G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) de control al dinamicii.

05_All-New-Mazda3_5HB_EXT

Lista de sisteme inteligente i-Activsense pentru asistarea condusului, susține la rândul său evoluția modelului Mazda3. Sistemul Cruising & Traffic Support (CTS) controlează automat frânarea, accelerarea și direcția pentru a face mai puțin obositor traficul congestionat, când se rulează pe autostradă. Pentru evitarea coliziunilor atunci când se intră într-o intersecție, sistemul Front Cross Traffic Alert (FCTA) detectează vehiculele care se apropie din lateral. Sistemul de monitorizare a atenției șoferului folosește atât o cameră cu infraroșu, cât și un LED infraroșu. Acest sistem monitorizează deschiderea ochilor șoferului, de câte ori acesta clipește, unghiul gurii și al feței, direcția în care privește și mișcarea ochilor. Folosind toate aceste repere, sistemul Driver Monitoring sesizează dacă șoferul este neatent sau obosit. În aceste situații emite o avertizare sonoră și lucrează împreună cu sistemul de asistare a frânării, prin emiterea mai grabnică a alertei pentru frânare.

41_All-New-Mazda3_Technical_AWD

Și siguranța pasivă a fost dezvoltată. Pentru noul model compact, Mazda a folosit în raport de 30% oțeluri cu rezistență înaltă la torsiune (de 980 MPa sau peste), față de 3% cât a fost cazul la fosta generație Mazda3. Totodată, structura mașinii include diverse cadre deformabile controlat care ajută la obsorbirea și disiparea forțelor din tipul coliziunilor. Mazda3 dispune standard și de airbag la nivelul genunchilor șoferului, iar capota sa are o structură menită să amortizeze din impactul suferit de pietoni.

Mazda3 promite și o ținută de drum mai rafinată, nu doar datorită reproiectării suspensiilor. Antifonarea a fost extinsă, iar poziția la volan oferă reglaje foarte atent studiate. Scaunele au șezut cu unghi de înclinare reglabil, precum și o structură concepută pentru a menține curbura în forma literei S tipică coloanei vertebrale. În plus, reglajul telescopic al volanului are cursă mărită până la 70 mm.

31_All-New-Mazda3_INT_COCKPIT_Burgundy

Și ergonomia planșei de bord contribuie la experiența de la volan. Noul ecran multifuncțional de 8,8 inch al sistemului infotainment este amplasat central în partea superioară a planșei de bord, pentru o vizibilitate cât mai bună. Tot pentru o utilizare cât mai ușoară a sistemului MZD Connect, acesta include un manual digital sub forma unei aplicații. Astfel, atunci când este afișată o avertizare, aceasta este însoțită de un indiciu pentru nivelul de prioritate, precum și un link către manualul digital.

Este de așteptat ca Mazda3 să sosească în România până la începutul primăverii lui 2019. Atunci vom afla specificații detaliate despre noul model compact.

Citeste si...

Iconicul Ferrari F40 completează acum portofoliul galeriei Țiriac Collection
VIDEO: Jaguar XF Sportbrake – Destinat unui stil de viață activ

Lasa un comentariu:

Comentarii