Advertisement
RETRO, STIRI — ianuarie 19, 2018 at 12:27 pm

Mr. Bean vinde două dintre super sedanurile începutului anilor ’90

by

Mr. Bean (Rowan Atkinson) scoate la licitație un Mercedes-Benz 500E din 1993 și o Lancia Thema 8.32 (seria 1) din 1989, două dintre cele mai incitante sedanuri de lux pe care le puteai cumpăra în prima parte a anilor ’90.

Untitled

Rowan Atkinson, actorul cunoscut în întreaga lume în special pentru rolul adorabil al personajului său Mr. Bean, este totodată un notoriu împătimit și colecționar de automobile. În 2015 presa vuia după anunțul că McLaren-ul său F1 a fost vândut cu o sumă uriașă. Mașina trecuse prin două accidente serioase, dar a fost reparată la stare optimă și a fost pusă la vânzare cu prețul de 8 milioane de lire sterline.

Actorul este pasionat să conducă mașinile clasice sau exotice pe care le cumpără, ceea ce crește valoarea automobilelor. La fel esteși cazul a două sedanuri performante din colecția sa, care vor fi licitate la Silverstone Auctions, în cadrul evenimentului Race Retro Classic Sale 2018. La această licitație ce va avea loc în datele de 24 și 25 februarie, sunt listate un Mercedes-Benz 500E din 1993 și o Lancia Thema 8.32 (seria 1) din 1989.

image-thumb (3)

Sedanul german Mercedes-Benz 500E a fost creat ca un răspuns pentru BMW M5 și avea resursele necesare de sportivitate, fiind însuflețit de un V8 de 5 litri preluat de la 500SL. Dinamismul mașinii era completat de frânele și suspensiile sport. Dar mașina este considerată un fel de lup în blană de oaie, fiindcă designul său nu reflectă caracterul sportiv. Conform site-ului de prezentare a licitației, Mercedes-Benz 500E era creditat cu un demaraj 0-96 km/h de 5 secunde. De asemenea, ajungea de la 0 la 161 km/h în puțin peste 14 secunde. A fost o mașină construită manual, oferită doar cu volan pe partea stângă și produsă într-un număr destul de mic.

Acesta nu este primul 500E deținut de Rowan Atkinson. Actorul a mai avut unul în anii ’90, pe care l-a cumpărat de nou și care i-a aproape de suflet. În 2015 Atkinson a căutat cel mai bun exemplar al acestui model. Și l-a găsit pe cel care acumeste licitat. Atkinson a preferat acest exemplar pentru starea foarte bună și pentru că are tapițerie textilă, pe care o preferă față de cea din piele ce devine alunecoasă. Acest Mercedes-Benz 500E a parcurs doar 80.500 de kilometri.

image-thumb

Modelul italian Lancia Thema 8.32 (seria 1) din 1989 a fost prezentat prima oară cu ocazia salonului auto de la Torino, în 1986. Și este celebru pentru faptul că are sub capotă motorul V8 cu 32 de supape care provenea de la Ferrari 328. Rezultatul era un sedan care sprinta de la 0 la 96 km/h în 6,8 secunde și atingea 150 mph (241,1 km/h). Pentru piața din Marea Britanie era un model exotic, deoarece era oferit doar cu volan pe partea stângă și avea un preț de circa 40.000 de lire sterline la acea vreme.

Mașina a intrat în posesia lui Rowan Atkinson în urmă cu 7 ani, timp în care actorul a avut foarte bună grijă de ea. Facturile și chitanțele arată că acesta a cheltuit aproape 20.000 de lire sterline pentru întreținerea ei. Atkinson a fost fascinat de felul în care se conduce mașina și de detalii precum tapițeria de velur.

Dacă vreți să continuați pe drumul nostalgiei, vă recomandăm să răsfoiți online și broșura de prezentare a McLaren-ului F1 ce a aparținut lui Rowan Atkinson. CLICK AICI pentru a accesa broșură.

Untitled 2

Citeste si...

TMB Art Metal a creat butoni de cămașă din janta unui Bugatti Veyron
Eagle Spyder GT – Farmec clasic, performanțe moderne

Lasa un comentariu:

Comentarii