Advertisement
Lifestyle, STIRI — aprilie 4, 2017 at 3:13 pm

Morgan prezintă prima sa colecție de ceasuri

by

Morgan colaborează cu orologierul britanic Christopher Ward pentru proiectarea și producerea a trei ceasuri inspirate de modelele sale nostalgice.

Untitled open

 

Adrian Buchmann și Jonathan Wells, șefii departamentelor de design ale companiilor Christopher Ward, respectiv Morgan, au colaborat pentru a reda prin cele trei ceasuri esența identității și principiile tehnologice ale ambelor mărci.
Inima mecanică a ceasurilor este Calibre SH21, un calibru proiectat de Christopher Ward și construit manual în atelierul din Biel, Elveția. Calibrul are funcție de cronometru certificată COSC și oferă o rezervă de putere de până la 5 zile, fiind prevăzut cu două casete arc. Puntea scheletonizată a mecanismului etalează la rândul ei manufactura de înaltă finețe a ceasurilor Christopher Ward.

C1-Morgan-3Wheeler-COSC-laydown

C1 Morgan 3 Wheeler Chronometer este dedicat, după cum indică și numele, modelului Morgan 3 Wheeler, care seduce prin interpretarea modernă a modelului din 1909 care evoca avioanele de la acea vreme. Puntea mecanismului are formă V, ceea ce face trimitere la motorul cu 2 cilindri în V al mașinii. Cureaua de piele cu patină vintage și finisările de culoare neagră mată subliniază stilul nostalgic ale acestui ceas. Carcasa cu design Grand Malvern are diametru de 40,5 mm și este din oțel acoperit cu DLC (diamond-like carbon). Organizarea cadranului se distinge prin contorul secundelor separat.

C1-Morgan-Classic-COSC-laydown

C1 Morgan Classic Chronometer este inspirat din modelul Morgan clasic, având o simplitate elegantă și detalii care denotă rafinament, precum carcasa Grand Malvern din oțel polișat și cureaua din piele italiană Piccari. De asemenea, calibrul cu finisare colimaçoné poate fi admirat prin ecranul de cristal de pe spatele ceasului. În cazul acestui model, elemente precum puntea mecanismului sunt finisate pentru a face aluzie la volanele clasice Morgan.

C1-Morgan-Aero8-COSC-laydown

Al treilea ceas din această colecție reflectă stilul modelului Morgan Aero 8. Drept urmare, C1 Morgan Aero 8 Chronometer are un aspect mai sofisticat, remarcându-se prin cadranul bicolor, cu margine neagră și centrul de opalin. Și puntea calibrului este în două nuanțe, în timp ce cureaua din piele Piccari perforată are fața neagră și interiorul roșu. Iar micile contoare separate pentru secunde și rezerva de putere de 120 de ore contribuie la designul care imită ceasurile de bord ale automobilelor.

Prețul pentru C1 Morgan Aero 8 Chronometer este de 3.495 euro, iar C1 Morgan 3 Wheeler Chronometer și C1 Morgan Classic Chronometer sunt propuse la 2.795 euro.

Citeste si...

Toyota Dream Car Art Contest 2016 – Imaginația este un vehicul!
Prima imagine cu facelift-ul modelelor Dacia Logan și Sandero

Lasa un comentariu:

Comentarii