Advertisement
RETRO, STIRI — august 4, 2015 at 3:04 pm

Morgan AR Plus 4 – Melancolie motorizată

by

Morgan-AR_Plus_4_2015_800x600_wallpaper_03

Morgan Plus 4 este cel mai popular model construit de Morgan. Pentru a sărbători 65 de ani de producție, o ediție specială era necesară.

Morgan construiește mașini pentru oamenii care duc dorul mașinilor vechi, formelor clasice și experienței de la volan brute, dar care vor să aibă parte și de unele dotări moderne. Mașinile lor sunt declarații de dragoste interbelice și cine-i răspunde cu aceiași monedă are parte de o relație de lungă durată. Un design clasic nu poate decât să îmbătrânească frumos, să adauge un plus de valoare, iar asta face din Morgan o specie rară și exclusivistă, dar fără fițele unei mașini de epocă de care trebuie să ai grijă ca de un membru mai bătrân al familiei.

Morgan Plus 4 este construit manual de tehnicienii de la AR Motorsports în doar 50 de exemplare. Sub capotă are un motor Cosworth de doi litri și 225 CP, suspensiile și șasiul au fost reviziute, la fel și frânele. Scopul a fost unul de a crea un Morgan mai capabil pe circuit, dar și mai utilizabil zi de zi. S-a luat de unde trebuie și s-a adăugat unde trebuie. Antifonarea este una mai bună, bordul este mai ergonomic, iar farurile au primit tehnologie LED. Așadar, chiar dacă este o versiune mai performantă, nu se lasă atrasă în capcana mașinilor dezbrăcate de orice confort, pentru că un Morgan este oricum o mașină destul de simplă. Simplu a ajuns însă astăzi sinonim cu sofisticat, dar în cazul unui Morgan vorbim de un sofisticat care nu epatează, ci de unul care te completează.

Asta se vede și în designul mașinii, care te duce cu gândul la o paradă de oldtimere, dar și la câteva ture rapide pe circuit ori deplasări sub cerul liber pe drumuri sinuoase de munte. Construcția din aluminiu este lăsată la vedere, cu toate imperfecțiunile ei, pentru că lucrul manual este întotdeauna mai interesant de privit, iar combinație de piele cu materiale textile oferă o experiență senzorială aparte.

Prețul pentru unul dintre cele doar 50 de modele începe de la 78.000 de euro cu TVA.

 

Sursa: Netcarshow

Citeste si...

VIDEO: Toate informațiile despre noul BMW Seria 5
Chrysler Portal: Un MPV electric și semi-autonom pentru mileniali

Lasa un comentariu:

Comentarii