Advertisement
STIRI — aprilie 3, 2017 at 12:12 pm

Modele în ediție limitată pentru aniversarea a 100 de ani a lui Mitsubishi

by

Anul acest Mitsubishi Motors Corporation împlinește un secol de când a lansat primul său automobil de serie. Cu această ocazie, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors în România, lansează pe piață o Ediție Limitată “100 de ani de istorie Mitsubishi” a modelelor ASX, Outlander și L200.

OPEN 100_de_ani_de_istorie_Mitsubishi

Modelele din această ediție aniversară vor fi disponibile prin rețeaua de dealeri autorizați Mitsubishi Motors în câte 100 de exemplare, care se distinge prin dotări speciale, oferite cadou. Pentru SUV-ul ASX ediția limitată este oferită în trei versiuni de echipare (Invite+, Intense+, Instyle). Modelul Outlander vine în echiparea Invite +, iar pick-up-ul L200 este propus în versiuni Intense și Instyle AT.
Detalii complete despre modelele Ediție Limitată “100 de ani de istorie Mitsubishi” sunt expuse pe site-ul oficial Mitsubishi Motors în secțiunea dedicată www.mitsubishi-motors.ro/editie-limitata-100-ani-mitsubishi

În cele ce urmează vă invităm să citiți un scurt istoric al secolului de evoluției Mitsubishi.

100 de ani de inovație Mitsubishi

În 1917, modelul A a fost conceput ca un vehicul de lux pentru oficialii guvernamentali și produs integral manual, într-un număr de 22 de unități. Mașina beneficia de 5 locuri și era propulsată de un motor de 2.8l în patru cilindri. Acesta genera 35 de cai putere, atingând o viteză maximă de 32 km/h.

17-Model A_1

De-a lungul celor 100 de ani de la apariția Model A, Mitsubishi a lansat constant pe piață soluții cu puternic impact în conservarea energiei și a resurselor, punctând totodată realizări notabile, atât pentru piața din Japonia, cât și la nivel global.

Astfel, în 1931, Mitsubishi a creat primul motor diesel pentru autovehiculele din Japonia (450 AD), iar 5 ani mai târziu producătorul a prezentat primul său autovehicul cu tracțiune 4×4, modelul PX33. Acesta este și primul model Mitsubishi care a inclus sigla actuală a mărcii.

36-PX-33_1

Apoi, in 1946, a fost creată Mizushima XTM1, prima autoutilitară a producătorului nipon, un mini pick-up cu 3 roți. Acesteia i-a urmat Modelul 500, lansat în 1960, prima mașină proiectată în întregime de către Mitsubishi.

46-Mizushima

Marca Mitsubishi este recunoscută pentru performanțele deosebite înregistrate în cele mai cunoscute raliuri ale lumii, totul pornind cu prima victorie obținută într-un grand prix, în 1962, în competiția Macau Grand Prix. Această reușită a fost urmată câțiva ani mai târziu, în 1967, de lansarea Colt 1000F, un model reprezentativ pentru marcă.

68-Colt 1100F_2

În 1970 divizia de automobile a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. se desprinde de compania mamă devenind Mitsubishi Motors Corporation din prezent, iar în 1971, după 5 ani de cercetare, apare și prima mașină electrică Mitsubishi – Minica EV.

Brandul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariția primelor modele Lancer, iar startul oficial al vânzărilor pe bătrânul continent a fost dat de participarea la Salonul Auto de la Londra din același an.

73-Lancer_2

În 1978 își face apariția prima generație L200. Modelul care s-a vândut până în prezent, prin generații succesive, în mai mult de 4,000,000 unități la nivel mondial.

78-Forte_L200
În 1979 Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpului liber – prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero.

82-Pajero_1

În 1983 are loc prima participare la competiția Paris-Dakar. De la intrarea iniţială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) şi 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.

85-DAKAR RALLY_5

În 2001 Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul “ASX”, precursorul lui Outlander, model care a reprezentat și prima abordare a mărcii pentru segmentul „crossover”.

2010-ASX_1

În 2006, la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul mașinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunțat programul de cercetare si dezvoltare al autovehiculului electric “i MiEV”, ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima mașină electrică de serie a unui producător important.

2009-i-MiEV_2

În 2012 Mitsubishi Motors Corporation a prezentat la Salonul Auto de la Paris primul SUV 4WD plug-in hibrid electric din lume, modelul Outlander PHEV.
Reflectând conexiunea dintre mașini, societate și mediu, compania se află în fruntea clasamentului atunci când vine vorba de dezvoltarea și popularizarea autovehiculelor prietenoase cu mediul, precum pionierul Outlander PHEV, primul SUV 4×4 plug-in hibrid electric din lume, care la momentul actual este cel mai bine vândut model cu sistem PHEV din Europa.

2013-Outlander PHEV_4

În plus, anul acesta Mitsubishi Motors Corporation a prezentat în premieră modială la Salonul Auto de la Geneva cel mai nou model al său, SUV-ul coupe Eclipse Cross. Acesta este primul model din noua generație de automobile Mitsubishi Motors care marchează poziționarea producătorului orientată către categoria SUV.

2017-Eclipse_Cross

Citeste si...

VIDEO: Mazda MX-5 RF ne oferă o demonstrație elegantă de striptease
VIDEO: Volkswagen T-Roc face poftele milenialilor

Lasa un comentariu:

Comentarii