Advertisement
STIRI — februarie 28, 2017 at 5:28 pm

Mitsubishi Eclipse Cross – Pregătit pentru a cuceri Europa

by

Mitsubishi Eclipse Cross este un SUV cu design atractiv de coupe, care înțelege preferințele clienților din Europa.

OPEN press_img_21

Eclipse Cross este descris de Mitsubishi drept un model strategic global care va fi introdus întâi în Europa în toamna acestui an, iar apoi în Japonia, America de Nord, Australia şi alte regiuni. Debutul său va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, care își va deschide porțile pentru public din 9 martie.
Având 4.405 mm lungime, 1.805 mm lățime, 1.685 mm înălțime și un ampatament de 2.670 mm, Mitsubishi Eclipse Cross se plasează în aceeași categorie cu Nissan Qashqai (4.377 mm lungime, 1.806 mm lăţime, 1.590 mm înălțime, 2.646 mm ampatament). Însă propune o estetică mai sportivă, cu un profil mai pronunțat de coupe și elemente de design care conturează o personalitate puternică. Aici menționăm în deosebi designul grilei frontale denumit Dynamic Shield (Scut Dinamic). De altfel, și numele noului SUV compact subliniază identitatea sportivă. Mitsubishi a ales să preia numele Eclipse, care a desemnat popularul coupe vândut în 1,4 milioane de exemplare între 1989 și 2012, și să-i alăture termenul Cross, care face referire la formatul de SUV/crossover și latura versatilă a mașinii.

press_img_53
Desigur, clienții europeni pe care Mitsubishi Eclipse Cross îi are în vizor sunt foarte interesați și de eficiența propulsoarelor. De aceea, modelul japonez oferă configurații de motoare și transmisii tipice SUV-urilor europene. Este oferit un motor turbo pe benzină de 1,5 litri, cu injecție directă. Acesta este cuplat la o transmisie CVT, care are și un mod de operare Sport cu 8 trepte. De asemenea, este propus și un diesel turbo de 2,2 litri cu o transmisie automată cu 8 trepte.
Sistemul de tracțiune integrală controlat electronic completează specificațiile care îl vor recomanda pe Mitsubishi Eclipse Cross drept un model versatil. Acest sistem de tracțiune integrală gestionează continuu livrarea cuplului optim către roțile spate. Iar sistemul Super All-wheel Control (S-AWC) de control al dinamicii include funcția Active Yaw Control, care dozează cuplul și forța de frânare la fiecare roată.

press_img_14
Nu în cele din urmă, Mitsubishi Eclipse Cross bifează și pretențiile moderne în materie de infotaiment și conectivitate. Drept urmare, șoferul își va distrage mai puțin atenția de la drum datorită sistemului head-up diplay care afișează informații diverse, inclusiv de la sistemele de asistare a condusului. În partea superioară a planșei de bord este amplasat un ecran tactil de mari dimensiuni care afișează meniul sistemului infotainement și care poate fi controlat și prin touch-pad-ul de pe consola dintre scaunele față. Mulțumită conectivității la iPhone prin Apple CarPlay, utilizatorii lui Mitsubishi Eclipse Cross pot folosi atât sistemul Siri, cât și ecranul tactil, pentru a comanda navigația, pentru a face apeluri telefonice, pentru a citi mesaje sau pentru a asculta muzica dorită. Totodată datorită compatibilității Android Auto, șoferul care folosește smartphone Android poate folosi comenzi vocale pentru controlarea Google Maps, Google Play sau a altor aplicații.

Citeste si...

Teste finale pentru Yacco Racing înainte de începutul campionatului
Fascinanta și tragica poveste a unui record de viteză

Lasa un comentariu:

Comentarii