Advertisement
STIRI — ianuarie 2, 2018 at 11:01 pm

Mitsubishi Eclipse Cross – Ambiția de a explora

by

Mitsubishi Eclipse Cross oferă într‑un format atractiv de SUV coupe experiența constructorului japonez în crearea de automobile care îți dovedesc versatilitatea în orice mediu de rulare.

OPEN press_img_20

În 2017 Mitsubishi Motors aniversează 100 de ani de la lansarea primului său automobil. În acest răstimp, pilonii principali ai reputației sale au fost clădiți din experiența construirii de mașinii tot-teren, sport, dar și eficiente. Aceste trei calități definesc în egală măsură cel mai nou model al mărcii japoneze. Prin însuși numele său, Mitsubishi Eclipse Cross face referire atât la mult iubitul coupe sportiv pe care Mitsubishi l-a fabricat în SUA între 1989 şi 2012, cât și la formatul și aptitudinile de SUV/crossover. Prin acestea, Eclipse Cross reflectă noua strategie de brand a lui Mitsubishi Motors, exprimată prin sloganul „Ambition to Explore“.

Mitsubishi ECLIPSE (2017)_2

Caracterul sportiv al lui Mitsubishi Eclipse Cross este definit prin control și agilitate atât pe șosea, cât și în afara acesteia, indiferent dacă este vorba despre versiunea cu tracțiune față (disponibilă în funcție de piețe și modele), sau de variantele cu sistemul de tracțiune integrală 4WD.
Acesta din urmă transmite automat cuplul și către roțile punții din spate, în funcție de condițiile de rulare întâmpinate. Totodată, Sistemul de Control Integrat al Dinamicii Vehiculului (S-AWC) menține siguranța și răspunsul dinamic al SUV-ului la cote optime, completând beneficiile sistemului de tracțiune integrală cu sistemele de gestionare a stabilității mașinii.

MMNA_EclipseCross_Red_Ext_Back34_Tailight_Composite2

S-AWC oferă trei moduri de funcționare. Pentru condiții normale, modul AUTO al sistemului de tracțiune 4WD cu control electronic distribuie cuplul cu scopul de a favoriza un consum de combustibil cât mai redus. Dar, deîndată ce se întâlnesc suprafețe de rulare cu aderență scăzută, sistemul este mereu pregătit să distribuie automat cuplul către roțile posterioare, pentru asigurarea stabilității și manevrabilității. În sezonul rece, suprafețele de carosabil alunecoase sau acoperite de zăpadă pot fi traversate în siguranță în modul SNOW. Pentru aventurile în afara șoselei sau pe drumuri anevoioase, ori pentru momentele când mașina poate rămâne blocată în pietriș, vine în ajutor modul GRAVEL. Astfel, șoferul știe că are mereu sprijinul pentru a se bucura de versatilitatea SUV-ului Mitsubishi Eclipse Cross.

Iar acest lucru este completat și de sistemele de asistare a condusului, care sporesc siguranța. Lista de dotări poate include sistemul de avertizare și frânarea automată pentru evitarea coliziunii cu un un alt vehicul sau cu un pieton, cruise controlul adaptiv, sistemul de avertizare în cazul când mașina urmează să părăsească banda de rulare fără intenția șoferului, sistemul de avertizare a unghiului mort cu asistenţă la schimbarea benzii şi alertă privind traficul din spate, monitorul Multi‑around cu imagine de sus, sistemul ultrasonic de atenuare a accelerării accidentale, fază lungă automată și frână electrică de parcare cu funcţia de frânare Auto Hold.

Eclipse Cross este avansat și la capitolul infotainment. În premieră pentru Mitsubishi Motors este echipat cu noua interfaţă om/maşină Touch Pad Controller. Dispune și de ecran tactil de 7 inch, care permite conectarea cu orice tip de smartphone, precum și de Head-Up Display.

press_img_37

Latura utilă este subliniată și de configurația inteligentă pe care o oferă habitaclul acestui SUV coupe, prin ampatamentul de 2.670 mm și bancheta din spate care este divizabilă 60:40 şi poate fi reglată prin glisare şi înclinare. Confortul este sporit datorită măsurilor ample pe care Mitsubishi le-a luat pentru izolarea fonică a habitaclului, inclusiv prin folosirea de geamuri care au această proprietate.
Mitsubishi Eclipse Cross va fi lansat cu un nou motor turbo pe benzină de 1,5 litri, cu 4 cilindri și injecție directă, care este cuplat la cutia de viteze CVT cu Modul Sport „progresiv“ cu 8 trepte. Acest propulsor va fi disponibil și cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Pentru ofertele de preț cu care este oferit Eclipse Cross în România, accesați mitsubishi-motors.ro.

MMNA_EclipseCross_Red_Ext_Front34_Composite3

Citeste si...

Bentley Bentayga Mulliner urcă la noi cote ale luxului
Jaguar I-PACE este disponibil în România de la 65.500 Euro + TVA

Lasa un comentariu:

Comentarii