Advertisement
STIRI — februarie 22, 2016 at 5:59 pm

Mercedes-Maybach S 600 Guard – Siguranța este cel mai prețios lux

by

Mercedes-Maybach S 600 Guard stabilește recordul pentru cel mai rezistent blindaj oferit pentru un automobil civil.

Mercedes-Maybach S 600 Guard

Dacă ne uităm la piața mașinilor blindate pentru uz privat ar părea că banii nu prea îți câștigă multe prietenii. Ba din contră, s-ar putea spune că numărul dușmanilor crește cu cât ai mai mulți bani. Și nu sunt genul de dușmani care te rănesc cu bârfe. Ci îți pregătesc războaie cu muniție pe măsură.

De exemplu, Mercedes-Benz tocmai a anunțat că oferă limuzina cu cel mai înalt grad de protecție balistic oferit vreodată de un vehicul civil. Este vorba despre o versiune blindată a lui Mercedes-Maybach Clasa S, care este cu 20 de centimetri mai lung decât modelul Mercedes-Benz Clasa S cu ampatament lung. Are 5.453 mm lungime și un ampatament de 3.365 mm lungime, iar rafinamentul și dotările de lux rivalizează cele mai fine creații ale lui Bentley și Rolls-Royce.

Mercedes-Maybach Clasa S este destinată șefilor de stat și a liderilor din lumea afacerilor, după cum subliniază cu mândrie Mercedes-Benz. Iar versiunea blindată oferă acum cel mai înalt nivel de protecție balistică și anti explozibile pentru o mașină non-militară. Astfel se justifică și prețul de 470.000 de euro fără TVA.

Autoritatea Balistică din Ulm a certificate faptul că panourile caroseriei și geamurile lui Mercedes-Maybach S 600 Guard rezistă la gloanțe cu miez de oțel trase de arme de asalt, întrunind gradul maxim de protecți VR10. Totodată, Biroul Federal German pentru Investigații Criminalistice a confirmat că mașina suportă și atacuri cu explozibile, fiind încadrată la nivelul de protecție ERV 2010.

Panouri din oțel special au fost introduce între structura mașinii și panourile caroseriei. De asemenea există componente din materiale rezistente, precum aramida. Iar pentru îmbinări și zone sensibile ale caroseriei s-au creat suprapuneri care oferă protecție balistică. Geamurile sunt fixe și au un strat de policarbonat în interior, pentru protecție contra schijelor.

Mașina este la fel de rezistentă la explozii care se produc atât în părțile sale laterale, cât și dedesubtul ei. Podeau de sub compartimentului pasagerilor este acoperită integral cu armură, lucru unic în rândul automobilelor blindate civile.

16C160_13

Constructorul german nu dezvăluie mai multe secrete despre Mercedes-Maybach S 600 Guard, dar ne amintește că în gama Mercedes-Benz Guard mai există versiuni blindate ale modelelor Clasa S (VR9 și ERV 2010), G 500 (VR7), GLE (VR4 sau VR6 și ERV 2010).

Daimler Benz a fost prima companie care a instalat din fabrică armuri contra gloanțelor și explozibililor, cu modelul Nurburg 460 din 1928. De atunci, a produs constant modele de lux cu aceste asemenea specificații. Printre mari lideri ai lumii care au ales aceste modele speciale a fost și Împăratul Hirohito al Japoniei. Grand Mercedes-ul său blindat este acum expus la Muzeul Mercedes.

Citeste si...

VIDEO: Conceptul Nissan Vmotion 2.0 câștigă premiul EyesOn Design Award
Skoda Kodiaq Sportline - Un SUV cu vestimentație sport

Lasa un comentariu:

Comentarii