Advertisement
STIRI — decembrie 31, 2015 at 12:15 pm

Mercedes-Benz va produce o gamă de modele electrice din 2018

by

Presa britanică anunță că Mercedes-Benz va lansa peste 2 ani primul model dintr-o gamă de mașini cu propulsii complet electrice.

Mercedes-Benz IAA Concept

În loc de artificii, publicația Car Magazine aprinde la final de an o serie de zvonuri care dezvăluie un plan elaborate al mărcii Mercedes-Benz de a lansa o gamă întreagă de automobile electrice.
Conform publicației britanice, Mercedes-Benz a creat o platformă destinată construirii de automobile electrice. Aceasta se numește EVA, iar primele modele care vor fi dezvoltate pe această platformă vor fi un sedan cu dimensiuni încadrate între berlinele Clasa C și Clasa E, precum și un SUV/crossover cu dimensiuni între SUV-urile GLC și GLE.
Se pare că mașinile electrice Mercedes-Benz vor fi construite în Bremen, iar tot aici vor fi produse și modelele din a doua fază a proiectului EVA. Va fi vorba atât despre o limuzină electrică comparabilă ca dimensiuni cu Clasa S, cât și despre un SUV care va depăși în lungime imensul GLS (5.130 mm).

Așadar, Mercedes-Benz își va configura o gamă de mașini electrice după cum există deja sub-brandul BMW i.
Aceste modele vor avea bateriile dispuse la nivelul podelei. Se așteaptă ca acestea să cântărească circa 400 kg. Vor fi oferite alternative cu unu sau două motoare electrice. Motorul care va anima puntea spate va dezvolta aproximativ 300 kW, iar cel pentru puntea față va genera între 90 și 150 kW.

Mercedes-Benz va înfrunta astfel cele trei modele din gama Tesla, luând în considerare și Model E care va fi prezentat în curând, precum și versiunile de serie ale conceptelor Porsche Mission E și Audi e-tron Quattro. Și, să nu uităm că în acest ring al automobilelor electrice de lux BMW urmează să urce cel puțin un sedan, dacă nu și un crossover, după se tot zvonește constant în ultima jumătate de an.

Revista Car Magazine mai menționează că Mercedes-Benz prefigurează să producă fiecare dintre cele patru modele în circa 20.000 de exemplare anual. Iar designul lor va prelua detalii prezentate deja prin intermediul conceptului IAA dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă.

Citeste si...

Lexus LC 500h – Fotomodelul japonez face apel la conștiința ecologică
Automobile Bavaria Airshow Experience (24 august 2019)

Lasa un comentariu:

Comentarii