Advertisement
STIRI — noiembrie 4, 2015 at 9:40 am

Mercedes-Benz GLS debutează oficial

by

Noul Mercedes-Benz GLS vine să înlocuiască vechiul GL și să completeze gama de SUV-uri pusă la dispozție de Mercedes-Benz. Cu un design proaspăt, cu motorizări mai performante și mai eficiente, cu un interior redesenat, dar și cu o serie nouă de dotări, noul model încearcă să devină cel mai atractiv SUV de pe piață.

Mercedes-Benz GLS, așa cum îi spune de altfel și numele, își propune să însemne în clasa SUV-urilor premium un fel de Clasa S în clasa limuzinelor premium. Cu șapte locuri foarte bine dimensionate, cu un interior extrem de bine pus la punct, dar și cu design robust, elegant și mai degrabă sobru decât incitant, noul SUV pare că vine pe piață pentru a închide actualizările din gama „4×4” a producătorului german. Și, prin noul Mercedes-Benz, producătorul din Stuttgart ne demonstrează din nou că revoluția pe care a începută în urmă cu câțiva ani continuă. Practic, în momentul de față, în afară de Clasa E toate modelele Mercedes-Benz fac parte din noua generație.

Mercedes-Benz GLS

Revenind acum la subiect, schimbările de design exterior nu sunt extreme, însă partea frontală și cea din spate au fost modificate pentru a se încadra în noua linie de design. Aspectul robust este completat de jantele impresionante, cu dimensiuni de până la 21 inch în cazul echipării „Sport”. În interior, noul Mercedes-Benz GLS are parte de un tratament special, iar acesta pornește de la cele cinci nuanțe diferite pentru care clienții pot opta. Finisări din lemn sau din materiale metalice, lumini ambientale atent studiate și nivelul de echipare sunt doar câteva dintre aspectele care te-ar putea atrage spre noul Mercedes-Benz GLS. Și, pentru că trăim într-o lume digitală, Mercedes-Benz GLS oferă unele dintre cele mai avansate servicii de conectivitate diposnibile pe piață. Prin sistemul COMMAND ONLINE, ce vine la pachet cu un display de 8 inch și cu un touch pad pe consola centrală, clientul are acces la servicii de urgență în caz de accident, precum și asistență în cazul unei defecțiuni. În plus, „statusul” lui Mercedes-Benz GLS poate fi verificat de la distanță, prin intermediul unui smartphone. Astfel, informații privind presiunea în anvelope, nivelul de combustibil din rezervor, poziția geamurilor, precum și pornirea mașinii prin intermediul telefonului. Totuși, la fel ca și în cazul celorlalți producători premium – BMW, Volvo, Audi – nu credem că aceste sisteme „online” vor fi disponibile încă de la început și în România.

Mercedes-Benz GLS

Gama de motorizări a noului Mercedes-Benz GLS este și ea una de invidiat. Propulsoarele pe benzină pornesc de la un V6, bi-turbo, de 3,0 litri, care echipează versiunea GLS450 4MATIC și dezvoltă 367 de cai-putere și 550 Nm între 1.800 și 4.000 de rotații pe minut. Următoarea versiune, GLS550 4MATIC, este propulsată de un V8 de 4,7 litri (4.663 cmc) și produce nu mai puțin de 455 de cai-putere, alături de un cuplu maxim de 700 Nm, între 1.800 și 3.500 de rotații pe minut. Vârful de gamă pentru motorizările pe benzină este un AMG. Mai precis, GLS63 AMG, cu un V8 de 5,5 litri, responsabil pentru 584 de cai-putere și 760 Nm, între 1.750 și 5.250 de rotații pe minut. Desigur, există și o motorizare diesel, de 3,0 litri, în configurație V6 care pune la bătaie 258 CP și 620 Nm. Toate versiunile de motorizare pentru Mercedes-Benz GLS sunt echipate cu noua transmisie automată cu nouă rapoarte – 9G-TRONIC -, mai puțin versiunea GLS63AMG, aceasta beneficiind de transmisia cu șapte trepte, AMG Speed Shift.

Mercedes-Benz GLS

Printre sistemele interesante ale noului Mercedes-Benz GLS se numără suspensia pneumatică AIRMATIC care a fost reviziută, un nou program DYNAMIC SELECT care permite o personalizare și mai amplă a modurilor de condus, dar și un cuplu de bare stabilizatoare, grupate sub denumirea ACTIVE CURVE SYSTEM. Conform comunicatului oficial, vânzările pentru noul Mercedes-Benz GLS vor debuta în luna decembrie a acestui an, urmând ca livrările să înceapă în prima parte a anului viitor.

Sursă: Daimler

Citeste si...

Mercedes-Benz va produce o gamă de modele electrice din 2018
DS E-Tense Concept – Sofisticare franceză în trup de GT electric

Lasa un comentariu:

Comentarii