Advertisement
STIRI — decembrie 12, 2017 at 5:33 pm

Mercedes-Benz Clasa X – Disponibil în România, de la 35.528 euro (cu TVA)

by

Mercedes-Benz Clasa X combină robustețea unui pick-up utilitar cu rafinamentul și delicatesele tehnologice ale autoturismelor premium care poartă emblema mărcii germane.

Bestnote im Euro NCAP-Test: Mercedes-Benz X-Klasse erhält fünf Sterne für Sicherheit

“Lansarea Clasa X stabilește mai multe premiere internaționale, atât la nivel de industrie, cât și pentru Mercedes-Benz – vorbim de primul pickup lansat la nivel global de un producător auto premium și, totodată, de primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni și sisteme inteligente de conectivitate. Clasa X este unic prin gama sa extinsă de utilizări și aplicații, fiind autovehiculul ideal pentru a explora potențialul comercial ridicat al pickup-urilor de dimensiuni medii la nivelul piețelor internaționale, un segment de piață preconizat să crească cu aproape 40% până în 2026,” a declarat Rolf Rosendaal, Managing Director Vans, Mercedes-Benz Romania, făcând referire la datele IHS Global Insight, din martie 2017.

Așadar, Mercedes-Benz Clasa X este o propunere inedită și pentru piața din România. Va fi interesant de observat tipicul clientelei sale, dar cert este că pick-up premium este pregătit să se adreseze unui spectru amplu și variat de preferințe și bugete. Iar asta este posibil deoarece posibilitățile de echipare sunt diverse. Clasa X poate fi pick-up-ul utilitar, robust și cât mai eficient, dar dotat cu sisteme avansate de infotainment și siguranță și personalizat cu materiale rafinate, acesta poate atrage clientela care altfel ar fi ales un SUV. Clasa X este, mai mult decât orice alt pick-up de aceste dimensiuni, și o declarație de stil, de statut. Iar indiferent de nivelul de dotare, etalează standardele care stau la baza reputației Mercedes-Benz.

Cele trei pachete de dotări disponibile pentru Clasa X sunt descrise astfel de către constructor:
Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă prestigios.
Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea de lux, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață independent.

Mercedes-Benz X-Klasse, Chile 2017

Un automobil de familie modern
Pick-up-ul Clasa X oferă tehnologiile și sistemele moderne de siguranță și infotainment ale gamei Mercedes-Benz.
Pe lângă structura robustă, cu zone de deformare controlată menite să absoarbă șocul coliziunilor, Clasa X este echipată standard cu șapte airbag-uri (cele pentru șofer și pasagerul din față au mecanism de declanșare în două etape) și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii. Acestea sunt completate de sisteme inteligente de asistare a șoferului. Pe lângă asistența activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist, Clasa X poate fi dotată cu sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED, care, conform Mercedes-Benz, oferă cea mai strălucitoare luminozitate din segmentul pickup de dimensiuni medii. Cu alte cuvinte, Clasa X poate fi un automobile perfect pregătit pentru vacanțe în natură, împreună cu familia. În acest sens contribuie și habitaclul spațios, datorat ampatamentului lung, de 3.150 mm.

Un exemplu de stil și tehnologie
Diverse accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz pot stiliza caroseria Clasei X. Pachetul Style include panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. Iar pentru habitaclu sunt propuse până la șase materiale pentru tapițeria scaunelor (în funcție de pachetul de echipare), incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Partea superioară a habitaclului poate fi tapițată cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro, iar duzele de aerisire rotunde pot fi argintii sau de culoare negru lucios.
Posesorii de autoturisme Mercedes-Benz de ultimă generație vor recunoaște la bordul Clasei X sistemele infotainment avangardiste. Sistemul multimedia COMAND Online are ecran cu cea mai mare diagonalăîntîlnită în acest segment de pick-up-uri. Ecranul de 8,4 inch are rezoluție 960×540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching). Pe acest ecran sunt redate cu claritate ridicată hărțile sistemului de navigație și imaginile camerelor opționale care compun o vedere 360 de grade în jurul mașinii. Funcțiile sistemului infotainment pot fi comandate prin touchpad-ul multifunctional sau controlul vocal LINGUATRONIC. De asemenea, conectivitatea la smartphone este avansată, ca și sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD.

Mercedes-Benz X-Klasse Chile 2017

Un off-roader gata de aventură
Abilitățile Clasei X de a se aventura în off-road rezidă nu doar în sistemul de tracțiune integrală 4MATIC oferit ca alternativă la tracțiunea pe puntea spate. Pick-up-ul are o capacitate impresionantă de trecere peste teren greu. Poate urca rampe cu un grad de înclinare de 30 de grade, poate să meargă în plan inclinat la unghiuri de până la 50 de grade și să străbată vaduri cu o adâncime maximă de 60 cm.

Un vehicul utilitar pregătit pentru muncă grea
Clasa X se simte în largul său pe șantier, unde pune serios osul la muncă. Poate duce în cârcă până la 1.042 kg, având și o benă încăpătoare. Aceasta măsoară 1.587 mm în lungime, 1.560 mm în lățime şi 474 mm în înălțime. Totodată, capacitatea maximă de tractare între 1.650 și 3.500 kg, în funcție de motorizare și echipare. Se poate comanda cu sau fără bară de protecție în partea din spate, aceasta vând și o treaptă care ajută urcarea în benă. Cu bară de protecție deschiderea hayonului este de 90 de grade, în timp ce lipsa barei de protecție permite deschiderea la 180 de grade.

Prețuri și motorizări

Modelul Mercedes-Benz Clasa X 220d, cu motor diesel de 2.298 cmc, livrează 163 CP și 403 Nm, are cutie de viteze manuală cu 6 trepte, consumă mediu 7,4 l/100 km și costă de la 35.528 euro cu TVA. Varianta cu tracțiune integrală 4MATIC a acestui model consumă în medie 7,6 l/100 km și are prețuri ce pornesc de la 37.201 euro cu TVA.

Modelul Clasa X 250 d are o versiune de 190 CP și 450 Nm a motorului diesel de 2.298 cmc. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte și înregistrează un consum mixt de 7,3 l/100 km. Dacă se optează pentru alternativa cu tracțiune integrală 4MATIC a acestei motorizări, atunci pick-up-ul este echipat cu transmisie automată cu 7 trepte și consumă în medie 7,9 l/100 km.

Pentru detalii complete despre Mercedes-Benz Clasa X accesați site-ul oficial mercedes-benz.ro.

Citeste si...

VIDEO: Red Bull și Takeshi Kimura ne arată cum știe să se distreze un Ferrari F40 în zăpadă
VIDEO: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain vânează cliențiii lui Volvo V90 Cross Country și Audi A6 al...

Lasa un comentariu:

Comentarii