Advertisement
STIRI — decembrie 13, 2017 at 11:53 am

Mercedes-Benz Clasa G: Vârsta nu contează, dacă te simți tânăr în interior!

by

Mercedes-Benz Clasa G va trece printr-o nouă operație de întinerire, urmând să-l admirăm în formatul împrospătat cu ocazia salonului auto de la Detroit de la începutul lui 2018. În timp ce exteriorul va păstra designul consacrat, habitaclul și planșa de bord vor ajunge din urmă cele mai avangardiste modele Mercedes-Benz ale momentului.

Die neue Mercedes-Benz G-Klasse: Exklusiver Innenraum: Die G-Klasse modern interpretiert

Mercedes-Benz Clasa G a fost lansat în 1979, iar de atunci trece în mod regulat prin actualizări, dar care l-au păstrat în esență neschimbat. Este un restomod, un vehicul neschimbat de mai bine de 38 de ani, doar completat motorizări noi și echipat cu dotări de siguranță, confort și infotainment care-l țin în pas cu vremurile.
Volanul, panoul digital imens, care tronează pe planșa de bord, și touch-pad-ul de pe canalul median le recunoașteți, fiindcă sunt aceleași introduce de limuzina Clasa S cu ocazia facelift-ului său.
Pe lângă butoane, volanul are zone tactile care permit controlarea mai multor funcții prin mișcări asemănătoare celor pe care le facem cu degetul pe ecranele telefoanelor mobile și tabletelor. Panoul digital este format din două ecrane mari, cu diagonale de câte 12,3 inch. Informațiile afișate de acestea pot fi stilizate în trei variante grafice (Classic, Sport, Progressive), pe care șoferul le poate selecta după preferințe.

Zona de încărcare wireless a smartphone-ului, aflată la baza console centrale, precum și un sistem audio surround sound Burmester, cu 16 difuzoare și procesare digitală a sunetului de 590 W, se află pe lista de dotări opționale care vor putea fi alese de clienții noii variante a lui G.
Mercedes-Benz Clasa G evoluează și în ceea ce privește spațiul interior și versatilitatea habitaclului. Spătarele banchetei vor putea fi fracționate separat. Spațiul pentru pasageri a crescut pe toate coordonatele: +38 mm pentru picioarele pasagerilor din față și +150 mm pentru cei din spate, +68 mm mai mult spațiu la nivelul coatelor pentru pasagerii din față și +57 mm pentru cei din spate.

Die neue Mercedes-Benz G-Klasse: Exklusiver Innenraum: Die G-Klasse modern interpretiert

Printre dotările standard, Clasa G oferă șoferului scaun cu memorie pentru reglaje și încălzire pentru toate scaunele. Opțional, șoferul poate alege un fotoliu multicontur cu funcții de masaj, climatizare și încălzire rapidă. Această opțiune include și reglaj pentru zona lombară atât la scaunul șoferului, cât și al pasagerului din dreapta sa. Totodată profilele laterale ale șezutului și spătarul includ perne de aer care ajustează configurația scaunului pentru a se adapta stilului de condus. De exemplu, în viraje face mai pronunțată susținerea laterală. Nu este de mirare că aceste scaune sunt recomandate de organizația experților din Germania în sănătatea spinării (Aktion Gesunder Rücken e.V.).

Și posibilitățile de personalizare ale Clasei G vor fi mai extinse. În echiparea standard, off-roader-ul produs la Graz va avea tapițerie din piele Lugano de culoare neagră, maro sau bej macchiato. Dar sunt oferite și două pachete stilistice, denumite Exclusive Interior și Exclusive Interior Plus. Acestea adaugă o paletă impresionantă de culori și tipuri de cusături pentru tapițerii din piele Nappa sau microfibră DINAMICA (pentru plafon). Pot fi alese nuanțe de roșu, albastru, alb sau maro, ori cusături în cu model diamant.

Toate acestea vor asigura în continuare succesul veteranului G, care până în prezent a fost comercializat în peste 300.000 de exemplare.

Citeste si...

DS 3 – Seducție cu fler modern
VIDEO: Hyundai Kona vizează clientela europeană cosmopolită

Lasa un comentariu:

Comentarii