Advertisement
STIRI — ianuarie 6, 2016 at 5:11 pm

Mercedes-Benz Clasa E vs Jaguar XF și Volvo S90

by

Designul și prestanța sunt argumente puternice când alegi o berlină din segmentul business. Care model din generația nouă este cel mai convingător?

mercedes e jaguar xf volvo s90

Zilele acestea site-ul Auto-Presse.de (urmat apoi de întreg internetul) a publicat un set generos de poze cu noua generație Mercedes-Benz Clasa E, înainte ca producătorul să le ofere oficial. Mercedes publicase până acum doar interiorul mașinii, păstrând imaginile cu exteriorul drept o surpriză pentru 11 ianuarie, când noul model va fi prezentat în premieră cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Dar prin intermediul acestei “scurgeri” de ilustrații oficiale, putem compara deja noul Mercedes-Benz Clasa E cu principalii săi concurenți.

În segmentul berlinelor business, ca și în orice segment de lux, impresia pe care o lasă designul este un factor important în alegerea pe care o fac clienții. Momentan, noul Mercedes-Benz Clasa E întâlnește în piață trei concurenți de generație nouă, Jaguar XF și Volvo S90, acesta din urmă fiind prezentat în premieră publicului tot la Detroit. Audi A6 și Lexus GS au trecut printr-un facelift dar își arată vârsta. Modele precum Maserati Ghibli sunt exotice dar contează prea puțin, prin volumul de vânzări incomparabil cu al lui Mercedes-Benz Clasa E. În aceeași categorie intră modelele Cadillac CT6 și ATS, care încadrează E-ul ca dimensiuni. Am lăsat la final poate cel mai important concurent al lui E, BMW-ul Seria 5. Acesta va fi lansat la toamnă, așa că nu are rost să comparăm „actualul 5” cu „viitorul E”.

Așadar, rămân în ring Mercedes-Benz Clasa E, Jaguar XF și Volvo S90. Sunt trei mașini cu trei identități estetice distincte. Jaguarul XF este cel mai sportiv și senzual, Volvo S90 picantează sobrietatea cu puțin avangardism, iar Mercedes –Benz Clasa E pare o clonă a modelelor C sau S și are argumentul unui aspect luxos. Preferatul rămâne să îl alegeți dumneavoastră.

Mercedes-Benz Clasa E


Jaguar XF


Volvo S90

Citeste si...

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC - Galop cu 367 CP
Lamborghini Aventador S – Taurul își suflă singur în coarne. Și are de ce!

Lasa un comentariu:

Comentarii