Advertisement
STIRI — aprilie 26, 2016 at 2:18 pm

Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lung depășește Clasa S în spațiu pentru pasageri

by

Mercedes-Benz a prezentat cu ocazia Auto China 2016 versiunea cu ampatament lungit a noii generații Clasa E.

Langversion der neuen E-Klasse Limousine Long-wheelbase version

China este o piață principală pentru modelele cu caroserii alungite. Unul dintre motivele pentru care chinezii doresc aceste versiuni este și faptul că în această țară taxele pentru produsele de lux importate sunt foarte ridicate. Astfel, clienții caută să aibă spațiul și confortul unei limuzine, dar fără să cadă sub incidența celor mai înalte cote de taxare. Drept urmare, constructorii auto de lux s-au adaptat producând versiuni cu ampatament lungit a unor modele mai mici decât vârfurile de gamă.

De exemplu, Salonul auto de la Beijing (25 aprilie – 4 mai 2016) găzduiește premiera noului Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lung. Modelul va fi vândut exclusiv în China. De altfel, este construit în Beijing de Beijing Benz Automotive Co., Ltd. (BBAC), care este un joint venture între Daimler și BAIC.

Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lung are 5.063 mm lungime și ampatament de 3.079 mm. Adică adaugă pe ambele coordonate câte 140 mm față de un Clasa E normal. Ba chiar depășește ampatamentul de 3.035 mm al lui Mercedes-Benz Clasa S, care măsoară 5.116 mm lungime.

Langversion der neuen E-Klasse Limousine, Interieur Long-wheelb

Concret, Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lung oferă 134 mm mai mult spațiu la nivelul genunchilor pasagerilor din spate decât modelul standard. Aceștia sunt răsfățați și cu dotări suplimentare. Bancheta spate are o cotieră pliabilă care include un spațiu de depozitare luminat, port USB, funcție de încărcare wireless a smartphone-ului (opțional) și suprafață încălzită (opțional). Nu în cele din urmă, cotiera poate integra opțional și un ecran tactil prin care se controlează anumite funcții ale mașinii sau ale sistemului multimedia Command. Aceleași comenzi pot fi acționate și prin intermediul unei aplicații de smartphone.

Langversion der neuen E-Klasse Limousine, Interieur Long-wheelb

Atmosfera deosebită din habitaclu este amplificată de luminile ambientale care oferă o paletă de 64 de culori. Inclusiv luminile din difuzoarele sistemului audio Burmester pot fi schimbate după placul pasagerilor. Începând cu modelul E 200 L planșa de bord include două ecrane multifuncționale cu diagonale de câte 12,3 inch fiecare. Pe volan există suprafețe tactile, precum cele de pe smartphone, care recunosc mișcările degetelor pentru a controla sistemul infotainment.

Langversion der neuen E-Klasse Limousine Long-wheelbase version

Sistemul Active Brake Assist este o dotare standard pentru toate modelele Clasa E cu ampatament lungit. Acest sistem detectează o potențială coliziune cu un vehicul aflat în față și atenționează viziual și sonor șoferul, iar apoi și frânează automat în cazul în care cel de la volan nu aplica frâna în timp util. Sistemul Active Brake Assist funcționează până la o viteză de 200 km/h, iar până la 60 km/h reacționează și la vehicule staționare și pietoni. Din lista de dotări standard mai fac parte sistemele Attention Assist (care avertizează sonor șoferul dacă detectează că acesta este neatent sau obosit) și Crosswind Assist (asistă șoferul în cazul unor vânturi laterale puternice, pentru a nu permite mașinii să părăsească în mod periculos trasa).
Opțional Mercedes-Benz Clasa E cu ampatament lungit mai poate fi echipat cu Drive Pilot (este un sistem de pilot automat care păstrează distanța față de un automobil din față la viteze de până la 210 km/h și are inclusiv funcție de controlare a direcției chiar și în viraje moderate) și cu Remote Parking Pilot (comandă deplasare mașinii într-un spațiu de parcare sau ieșirea acesteia din parcare prin intermediul unei aplicații de smartphone).

Citeste si...

Lexus a creat anvelope de gheață funcționale (VIDEO)
Mercedes-Benz Clasa E va fi Mașina Oficială a TIFF din acest an

Lasa un comentariu:

Comentarii