Advertisement
STIRI — noiembrie 27, 2015 at 11:54 am

Mercedes-AMG A 45 4MATIC în ediție inspirată de victoria în Formula 1

by

Mercedes-AMG A 45 4MATIC a fost prezentat într-o ediție dedicată anului victorios pe care constructorul german l-a reușit în campionatul de Formula 1.

Mercedes-AMG A 45 4MATIC Champions Edition

Se poate spune că Mercedes a avut un an perfect în sezonul din 2015 al campionatului mondial de Formula 1. Lewis Hamilton și Nico Rosberg au ocupat primele două locuri ale podiumului în campionatul piloților, obținând astfel pentru echipa Mercedes AMG Petronas și titlul în campionatul constructorilor.  

Mercedes a ales să aniverseze victoria dublă cu un model special. Acesta este versiunea denumită Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition a sportivului compact Mercedes-AMG A 45 4MATIC.

În ton cu monopostul F1 W06 Hybrid, această versiune Mercedes-AMG A 45 4MATIC poartă pe caroserie emblematicele dungi de culoare verde petrol și negru. Sunt oferite trei alternative de argintiu pentru culoare vopselei caroseriei: mountain grey metallic, designo mountain grey magno și polar silver metallic. Caracterul sportiv al mașinii este accentuat de kit-ul aerodinamic al caroseriei. Spoilerul față are o lamelă suplimentară în partea inferioară și câte două lamele cu rol aerodinamic amplasate pe părțile sale laterale. Asemeni modelului Mercedes-AMG A 45 4MATIC standard, din pachet mai fac parte spoilerul de deasupra lunetei. Jantele au diametru de 19 inci, spițele sale sunt vopsite în gri titan, iar marginile în verde petrol.

La interior se regăsesc aceste detalii cromatice pe scaunele AMG Performance, în jurul gurilor de ventilație și în cusăturile țapițeriei. Pe tunelul median dintre scaune se află o emblemă specială care poartă inscripțiile echipei Mercedes AMG Petronas și titlul câștigat.

Desigur, estetica este susținută de o reală substanță sportivă, modelul dispunând de 381 CP. Mercedes-AMG A 45 4MATIC în versiune Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, mulțumită și sistemului de tracțiune integral AMG Performance și diferențialului de pe puntea față, care ajută roțile să transpună eficient  pe asfalt resursele de putere.

Varianta Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition a debutat în 26 noiembrie, așa cum se cuvine, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 din Adu Dhabi, ultima cursă din sezonul F1 2015.

Modelul va fi disponibil pentru achiziționare în 2016, doar pentru o perioadă limitată, mai exact în intervalul ianuarie-mai. Drept reper pentru preț, Mercedes a anunțat că în Germania va costa 65,402 de euro cu TVA de 19% inclus. Dacă se alege vopseaua mată designo mountain grey magno, prețul este de 66.818 euro.

Citeste si...

BMW AirTouch – Noi orizonturi pentru comenzile prin gesturi
Grupul PSA cumpără Opel și Vauxhall pentru 2,2 miliarde de euro

Lasa un comentariu:

Comentarii