Advertisement
STIRI — februarie 25, 2016 at 2:24 pm

McLaren 570GT – Supersportiv de zi cu zi (VIDEO)

by

McLaren 570GT va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva drept cel mai luxos și cel mai practic model din gama Sports Series.

McLaren 570GT_05
Mașinile supersport sunt fascinante și oferă o experiență de neuitat. Însă această bucurie se servește de obicei în porții reduse, deoarece genul acesta de mașini nu au drept prioritate confortul la drum lung și nu sunt practice pentru utilizarea cotidiană.
De aceea, McLaren a creat modelul 570GT, care este cel mai luxos și mai practic derivat din gama Sports Series. Acesta va fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar livrările vor începe către finalul lui 2016. Momentan a fost anunțat doar prețul său pentru piața britanică, care va începe de la 154.000 de lire sterline.

McLaren propune modelul 570GT drept un supersportiv gândit pentru a fi mașină de zi cu zi. Dar ce să faci în traficul bară la bară cu o mașină care demarează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde? Nimic. Mergi agale și te lași admirat, asumându-ți că ești pradă captivă pentru cei care vor un selfie cu mașina ta.

McLaren 570GT_04
Se poate spune că McLaren 570GT își primește pasagerii cu brațele deschise, pentru o le oferi o experiență de condus care completează sportivitatea cu lux și confort. Portierele au o deschidere în sus mai amplă, precum și funcție soft-close. Iar pragurile sunt mai joase și mai înguste. Astfel, accesul în mașină se face mai lejer. De asemenea, volanul este reglabil electric și se retrage automat pentru a ușura intrarea și ieșirea din mașină. Nu lipsesc senzorii de parcare pentru față și spate, care sunt foarte bine veniți, mai ales când ai un asemenea bibelou de mașină.

Designul exterior al cabinei lui 570GT se distinge prin plafonul panoramic de sticlă fix, care include o peliculă capabilă să absoarbă radiațiile solare și să ofere izolare fonică. O altă particularitate este luneta de sticlă care se deschide în lateral, oferind acces la un spațiu de depozitare de 220 de litri aflat în spatele celor două scaune din habitaclu. Acesta spațiu util se adaugă celor 150 de litri ai portbagajului frontal. Chiar și această zonă pentru bagaje este un exemplu de rafinament, fiind tapițată integral cu piele.
Pe lângă tapițeria de piele extinsă oferită pentru 570GT, McLaren propune și opțiuni de personalizare a habitaclului.
Scaunele sunt tapițate în piele, au încălzire și reglare electrică pe 8 direcții, precum și funcție de memorare a reglajelor. Planșa de bord include un ecran tactil central prin intermediul căruia se controlează navigația, climatizarea, sistemul audio și funcțiile de telefonie. Iar instrumentarul de bord este un ecran TFT LCD cu afișaj configurabil.

McLaren 570GT_09
McLaren 570GT beneficiază și de anvelope Pirelli P Zero proiectate special pentru acest model de către producătorul italian. Anvelopele au striații care reduc vibrațiile. Drept urmare, zgomotul care pătrunde în habitaclu în timpul rulării este redus cu până la 3 decibeli. Totodată, mașina este prevăzută cu elemente de izolare fonică suplimentară, iar eșapamentul este mai silențios decât cel al lui 570S Coupe.
În schimb, McLaren 570GT încântă auzul pasagerilor cu două variante de sistem audio de înaltă performanță, una dintre ele fiind configurată de Bowers & Wilkins cu 12 difuzoare ale căror membrane sunt făcute din kevlar, aluminiu sau fibră de carbon.
McLaren 570GT are menirea să ofere confort la drumurile lungi, astfel că suspensiile sunt mai puțin rigide (cu 15% pe puntea față și 10% pe puntea spate), față de celelalte modele din gama Sports Series. Iar pentru amortizoarele adaptive există trei tipuri de reglaj: Normal, Sport și Track (pentru circuit). Acestea sunt cuplate cu bare anti-ruliu față/spate. Sistemul de direcție electro-hidraulic preluat de la modelul Coupe a fost recalibrate pentru a asigura un răspuns mai lin la viteze mari.
Propulsorul V8 twin-turbo montat central provine de la 570S Coupe și dezvoltă 570 CP și 600 Nm. Aceste resurse sunt trimise roților spate printr-o cutie de viteze cu 7 trepte. McLaren 570GT exploatează eficient forța motorului, deoarece cântărește 1.350 kg, un mare avantaj fiind șasiul din fibră de carbon care are doar 75 de kilograme.
Altfel zis, raportul putere/greutate este de 422 CP la o tonă. Acesta se reflectă în cifrele care descriu performanțele sportive: 0-100 km/h în 3,4 secunde, 0-200 km/h în 9,8 secunde, 0-400 m în 11,1 secunde, viteză de top de 328 km/h. Și mai merită menționat că McLaren creditează modelul 570GT și cu un consum mediu de 10,7 l/100 km, ceea ce ne întoarce la rolul de mașină sport proiectată pentru drumuri lungi.

Citeste si...

Harman citește pupilele șoferului pentru a crește siguranța condusului (VIDEO)
Volvo V90 – Familistul suedez se dezvăluie oficial

Lasa un comentariu:

Comentarii