Advertisement
STIRI — octombrie 29, 2015 at 12:27 am

Mazda RX-Vision încearcă să reînvie motorul rotativ

by

Mazda a prezentat la Tokyo Motor Show, Mazda RX-Vision. Concept este propulsat de un motor rotativ SKYACTIV-R de nouă generație, tehnologia neconvențională, care este, probabil, cel mai convingător simbol al spiritului de challenger al producătorului. Mazda RX-Vision promite o configurație optimă: motor față și tracțiune spate și ar trebui să reprezinte o „viziune” asupra viitorului și una despre care fanii mărcii speră că va deveni o realitate.

Mazda RX-Vision

Motoarele rotative sunt unice în măsura în care generează putere prin mișcarea de rotație a rotoarelor triunghiulare (spre deosebire de pistoanele alternative din motoarele convenționale de automobile). Depășind numeroase dificultăți tehnice, Mazda a reușit să comercializeze motoarele rotative, pentru prima dată în dotarea Mazda Cosmo Sport 110S în 1967 și apoi la mai multe alte modele. Cel mai de succes dintre acestea a fost Mazda RX-7, cea mai bine vândută mașină cu motor rotativ din toate timpurile, cu mai mult de 800.000 de unități între 1978 și 2002. Îmbunătățind constant puterea, economia și fiabilitatea, Mazda a fost singura companie care a câștigat vreodată cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o mașină de curse echipată cu motor rotativ, o performanță reușită în 1991 cu Mazda 787B.

Mazda RX-Vision

Deși în prezent nu produce modele de serie echipate cu motor rotativ, Mazda nu a sistat niciodată activitățile de cercetare și dezvoltare. Producătorul a ales denumirea SKYACTIV-R pentru noua generație de motor rotativ pentru a exprima hotărârea de a continua să livreze clienților tehnologie care sfidează convenționalul. „Sunt nerăbdător să vă povestesc mai multe despre viziunea pe care vi-am arătat-o astăzi aici, la standul Mazda”, a declarat Masamichi Kogai, Președinte și CEO Mazda. „Mazda va continua să își asume noi provocări în încercarea de a construi o relație specială cu clienții și de a deveni marca preferată a acestora.” Deși este doar un concept, Mazda RX-Vision ar putea învinge „scepticismul” care planează asupra motoarelor rotative, mai ales din cauza problemelor de fiabilitate despre care cu toții știm că s-au întâmplat în cazul modelului RX-8.

Mazda RX-Vision

Citeste si...

VIDEO: Vision Mercedes-Maybach 6 – Viitorul epic al luxului
Lotus Evora Sport 410 - Tribut pentru modelul Esprit S1 condus de James Bond

Lasa un comentariu:

Comentarii