Advertisement
Lifestyle, STIRI — iulie 25, 2016 at 3:11 pm

Mariclaro transformă tapițeria mașinilor clasice în genți unice

by

Compania canadiană Mariclaro reciclează tapițeriile și centurile de siguranță ale unor mașini premium în genți manufacturate cu stil.

Așa cum nu poți imita rafinamentul pe care doar timpul îl poate da vinurilor și pielea fină capătă o patină unică prin uzură și vârstă. Este unul dintre detaliile care fascinează pasionații de mașini de epocă. Mariclaro, un producător canadian de genți și portofele, înțelege farmecul materialelor vintage și îl include în conceptul modern de reciclare care stă la baza creațiilor sale. Mai exact, Mariclaro folosește materiale care provin de la avioane și mașini și le transformă în colecții variate de genți, poșete, portofele. Sunt reciclate atât tapițeriile (de piele sau sintetică) de pe scaunele de mașină sau avion, cât și centurile de siguranță. Manufactura Mariclaro transformă aceste materiale scoase din uz în accesorii foarte stilate. De exemplu, propune o colecție întreagă de genți create din centuri de siguranță și fâșii de tapițerie îmbinate cu gust. Articolele din colecția denumită 3Speed Seatbelt Bags au prețuri ce variază între 103 și 168 de dolari.

905

Pentru pasionații de automobile este rezervată colecția Drive, compusă dintr-o varietate de modele de genți și poșete. Fiecare model este creat manual din tapițerii care provin de la modele clasice ale unor mărci precum Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Cadillac, Volvo, Saab, Acura.

Cea mai exotică creație din colecția Mariclaro Drive sunt cele două genți Messenger și Weekender făcute din pielea care provine de la un Lamborghini Espada din 1969. Ambele sunt exemplare unice. Modelul Messenger costă 1.199 dolari, iar pentru Weekender prețul crește la 1.359 dolari.

mariclaro lamborghini

Pentru 1.039 de dolari se poate alege între două modele de genți făcute din pielea superbului Mercedes-Benz W186 – 300 Adenauer Cabriolet. Mariclaro a folosit tapițeria de la două exemplare, unul din 1952 și altul din 1953.

Weekender 1952 Mercedes W186 - 300 Adenauer Cabriolet

Un Porsche 911 (964 C4 Coupe) din 1991 a donat tapițeria de piele neagră pentru o geantă cu preț de 999 de dolari canadieni.

Fanii BMW vor fi cu siguranță atrași de geanta manufacturată din pielea care provine de la 750i V12 din 1996. Prețul acesteia este de 319 de dolari canadieni.

Aceeași sumă o au de plătit pasionații de mașini americane pentru geanta făcută din pielea de culoare burgundy a unui Cadillac DeVille din 1975.

weekender-1988-cadillac-deville

Pentru a vedea întreaga colecție de genți Drive accesați site-ul www.mariclaro.ca

Citeste si...

Audi RS 7 a parcurs fără șofer un circuit din Spania
SEAT Leon facelift se aliniază cu avangarda tehnologică

Lasa un comentariu:

Comentarii