Advertisement
STIRI — octombrie 31, 2016 at 2:31 pm

Lexus și Toyota ocupă și anul acesta primele două poziții în clasamentul fiabilității realizat de Consumer Reports US

by

Dintr-o listă de 29 de mărci auto, Toyota și Lexus și-au adjudecat primele două poziții în topul celor mai fiabile mărci de automobile conform studiului realizat de Consumer Reports în SUA.

Sondajul a cuprins peste 300 de modele produse între anii 2000 și 2016 și a fost efectuat pentru un număr de peste jumătate de milion de mașini. Rezultatele sondajelor Consumer Reports sunt cu atât mai relevante cu cât acestea au fost obținute pe baza colectării datelor de la abonații publicației americane. Consumer Reports are în prezent 7 milioane de abonați, din care 3,8 milioane în print și 3,2 milioane în digital. Reputația clasamentului Consumer Reports este datorată și faptului că această publicație independentă nu acceptă publicitate, fiind susținută în totalitate din abonamente.

open-rhv_my16_0011_v002

Modelele Toyota și Lexus au dominat topul celor mai fiabile mașini, ocupând prima poziție în aproape toate segmentele. Toyota Prius a fost cea mai bine cotată în segmentele mașinilor subcompacte și compacte. Lexus CT 200h a primit laurii segmentului modelelor compacte de lux. Lexus RC a fost liderul segmentului mașinilor sport. Toyota Sienna a fost aleasă cea mai fiabilă mașină din categoria minivan-urilor, în timp de Toyota RAV4 și Toyota 4Runner s-au impus în categoriile SUV-urilor mici și medii. Lexus GX este liderul fiabilității în segmentul SUV-urilor de lux medii și mari. Iar Toyota Tundra este cel mai de încredere pick-up.

Sondajul Consumer Reports US a luat în considerare 17 zone și aspecte care pot cauza defecțiuni, de la scârțâitul frânelor și ruperea ornamentelor de interior, până la reparația transmisiei în afara garanției sau probleme ale sistemului de tracțiune integrală.

Punctajul maxim posibil în clasamentul Consumer Reports este de 100 de puncte. Lexus și Toyota au surclasat cu o marjă impresionantă media clasamentului, care s-a încadrat între 41 și 60 de puncte. Mai exact, Lexus a ocupat primul loc cu 89 de puncte, iar Toyota s-a plasat pe locul secund cu 78 de puncte.

Citeste si...

Tuning Porsche 911 Turbo Cabrio - un plus de exclusivitate oferit de Vilner
Infiniti Prototype 9 – Visul de a fi un monopost de Grand Prix din anii ‘40

Lasa un comentariu:

Comentarii