Advertisement
STIRI — februarie 18, 2016 at 5:53 pm

Lexus LC 500h – Video și date tehnice

by

Lexus LC 500h utilizează o propulsie hibridă și o cutie de viteze automată cu 4 trepte pentru a crea un cocktail din avangardism și senzația clasică a condusului.

LC%20500h_13

Versiunea hibridă a seducătorului coupe cu 2+2 locuri Lexus LC 500 va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Lexus LC 500h va fi animat de sistemul Multi Stage Hybrid, compus dintr-un motor V6 de 3.456 cmc care dezvoltă 220 kW la 6.600, un motor electric de 44,6 kW și o baterie litiu-ion. Interesant este că Lexus a ales să implementeze o cutie automată cu 4 trepte. Chiar dacă o cutie de viteze automată cu doar 4 trepte poate să pară preistorică în contextul în care azi sunt frecvente transmisiile cu 8 trepte, Lexus spune că rolul său este să ofere pentru șofer o legătură mai directă între apăsarea pedalei de accelerație și rotațiile motorului. Constructorul spune că împreună cu motorul electric, care dă un sentiment de accelerare mai proeminent decât al unui motor clasic, această configurație va asigura și un demaraj 0-100 km/h mai rapid de 5 secunde. Oricum, Lexus LC 500h nu duce lipsă de resurse. Puterea cumulată a sistemului său de propulsie hibridă este de 359 CP.

Pentru cei care vor o motorizare clasică, dar foarte capabilă, există alternativa dată de motorul V8 de 5 litri și 467 CP, care face posibil un demaraj 0-96 km/h sub 4,5 secunde. Detalii despre acesta puteți citi în articolul pe care l-am dedicat premierei lui Lexus LC 500 de la Salonul Auto de la Detroit.

Abilitățile dinamice ale lui LC 500 rezidă și în faptul că este primul model construit pe noua platformă tehnică cu tracțiune pe puntea spate dezvoltată de Lexus. Inginerii au recurs la numeroase soluții de reducere a greutății și distribuire eficientă a maselor. Capota motorului, aripile față și panourile portierelor, precum și elemente din suspensii sunt din aluminiu. Structura portierelor este din fibră de carbon. Din același material este făcut plafonul, iar carbonul se regăsește și în compoziția materialului din care este făcut capacul portbagajului. Motorul a fost amplasat în spatele punții față, poziția pasagerilor și a propulsiei este centrală și coborâtă cât mai aproape de sol, poziția roților este aproape de extremitățile vehiculului, anvelopele sunt de tip run-flat, ceea ce elimită nevoia unei roți de rezervă și implicit reduce greutatea totală a mașinii. Toate acestea favorizează agilitatea lui LC 500h.

Nu în cele din urmă, Lexus LC 500 împachetează această promisiune a sportivității într-un design foarte captivant Acest lucru se datorează caroseriei ce pare sculptată în metal. Decupajele extravagante și formele suple și intrigante fac modelul japonez să se distingă în segmentul coupe-urilor premium.

Citeste si...

Proleasing Motors aniversează 15 ani de existență cu evenimente și oferte speciale
Război digital între viitoarele Mercedes-Benz Clasa A și BMW Seria 1

Lasa un comentariu:

Comentarii