Advertisement
STIRI — aprilie 29, 2016 at 1:48 pm

Lexus IS facelift – Împrospătare de primăvară

by

Facelift-ul modelului Lexus IS a fost dezvăluit cu ocazia Beijing Auto Show și pune accent pe un look mai sportive și o echipare cu mai multe sisteme de siguranță.

20160425_01_06
Din perspectiva designului facelift-ul practic face mai proeminente elementele stilistice care conturează identitatea lui IS. La partea frontală vedem că farurile au un decupaj ușor modificat, iar prizele de aer din spoiler și grila frontală sunt mai ample. Luminile de zi cu LED cu formă de L au fost păstrate, ele fiind un detaliu de design distinct. Împreună cu capota reconturată, ansamblul este unul care inspiră mai multă sportivitate. Jantele de 17 inch, cu 10 spițe, oferite standard, subliniază la rândul lor această aură. La partea posterioară observăm stopurile care încorporează trei benzi de LED-uri. Iar ieșirile duble ale eșapamentului, care au capetele cromate de formă rectangulară, dau la rândul lor o notă sportivă.
Paleta de culori a fost extinsă cu nuanțele Deep Blue Mica și Graphite Black Glass Flake.

20160425_01_01

Evoluția continuă la interior. În partea centrală a planșei de bord a fost adoptat un ecran multifuncțional de 10,3 inch, care îl înlocuiește pe cel cu diagonală de 7 inch oferit până acum. Pentru o navigare mai rapidă și mai ușoară prin meniurile sistemului multimedia, a fost adăugat un buton de Enter în interfața de comandă RTI (Remote Touch Interface). De asemenea, suportul pentru palmă tapițat cu piele este mai mare. Se mai remarcă noile cusături ale tapițeriei de piele care acoperă cupola instrumentarului de bord, materialele mai rafinate din consola centrală, spațiile pentru pahare sau sticle redesenate și noile selecții de culori pentru tapițeria de piele a habitaclului.

Dotările de siguranță și asistare a condusului au fost completate cu sistem pentru preîntâmpinarea unei coliziuni, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare care include și funcție de corectare automată a direcției, sistem de adaptare automată a fazei lungi și cruise control cu radar.

Gama de motorizări este neschimbată. Lexus IS300h, care combină un motor pe benzină de 2,5 litri și un motor electric, dezvoltă 223 CP. Iar IS200t dispune de recent introdusul propulsor de 2 litri turbo cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte. Datorită sistemului Variable Valve Timing-intelligent Wide (VVT-iW), acest motor poate face trecerea de la ciclul Otto la cel Atkinson. IS200t produce 245 CP și cuplu de 350 Nm, disponibil între 1.650 și 4.400 rpm.

Citeste si...

BMW Seria 7 debutează pe piața din România
Maserati a personalizat un apartament din renumitul Hotel de Paris aflat în Monte-Carlo

Lasa un comentariu:

Comentarii