Advertisement
STIRI — decembrie 22, 2015 at 11:03 am

Lexus a creat anvelope de gheață funcționale (VIDEO)

by

Iarna aceasta Lexus ne învață să spunem “ice drive” în loc de “test drive”, după ce a produs roți prezentându-ne un SUV NX care merge pe roți de gheață.

Lexus NX

După ce ne-a fascinat cu creații precum o mașină construită din carton prin metoda origami sau un hoverbord (skateboard care levitează precum cel din filmul Back To the Future), Lexus a găsit o sursă de inspirație și în sezonul rece, rezultatul fiind un set de roți sculptate în gheață.

Însă nu vorbim despre o simplă sculptură în gheață, ci despre roți de gheață funcționale. Desigur, tot procesul de producție a acestora a fost filmat, astfel că Lexus ne dezvăluie munca minuțioasă prin care a reușit să facă primul așa-zis “ice drive”.

Modelul folosit este SUV-ul compact Lexus NX, iar pentru producerea roților constructorul japonez a apelat la ajutorul companiei londoneze Hamilton Ice Sculptors, care are 35 de ani de experiență în realizarea sculpturilor în gheață elaborate.

Primul pas a fost scanarea cu laser a roților folosite de modelul Lexus NX, pentru a se face o replică digitală perfectă a acestora. Cercetarea și testarea roților a durat trei luni, iar patru sculptori au lucrat câte 36 de ore pentru sculptarea fiecărei roți. Au fost reproduse la nivel de milimetru toate detaliile, fiind sculptate identic inclusiv canalele și decupajele de pe suprafața cauciucurilor reale.

Efectul vizual mai impresionant, Lexus a instalat și LED-uri în aceste roți, astfel că spectacolul luminos oferă o aura binemeritată acestei idei inedite.

Acest Lexus NX cu roți din apă a fost înghețată timp de 5 zile, la o temperatură de -30 de grade. Apoi, mașina a mers pe o șosea din Londra. Iar Lexus tine să precizeze că motorul a pornit “la prima cheie”.

Lexus-NX-Ice-Tyres-159

Citeste si...

Iconicul Ferrari F40 completează acum portofoliul galeriei Țiriac Collection
Produse de sezon de la Norauto

Lasa un comentariu:

Comentarii