Advertisement
STIRI — decembrie 15, 2015 at 11:52 am

Lamborghini Urus – Topul zvonurilor despre SUV-ul mărcii italiene

by

Lamborghini Urus este anunțat pentru 2018, iar speculațiile despre specificațiile tehnice sunt alimentate constant de declarațiile oficialilor.

În luna mai a acestui an Lamborghini a confirmat că al treilea model din gama sa va fi versiunea de serie a conceptului Urus, un proiect de SUV care a fost prezentat în 2012 în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Lamborghini Urus va fi produs din 2018 la uzina din Sant’Agata Bolognese. Iar constructorul italian a anunțat că se așteaptă la vânzări anuale de 3.000 de exemplare pentru acest model, ceea ce va dubla cifra totală de vânzări a mărcii Lamborghini.

Lamborghini Urus

De curând au început să se vehiculeze și informații despre specificațiile tehnice ale versiunii de serie. Unele au fost livrate chiar de Stephan Winkelmann, CEO-ul mărcii Lamborghini. De exemplu, acesta a declarat site-ului Leftlane News că Urus nu va fi echipat cu sisteme de condus autonom, deoarece și acest SUV este dedicat celor care vor să conducă și să simtă exaltarea oferită în mod tradițional de orice model Lamborghini. Mai mult, Winkelmann spune că ținuta de drum a lui Urus va fi reglată în principal pentru performanțe dinamice pe șosea, deși tracțiunea 4×4 îi va asigura și abilități decente în off-road.

Tot Stephan Winkelmann a oferit informații importante despre motorizarea lui Urus, într-un interviu acordat publicației Autocar. Astfel, aflăm că SUV-ul va avea un V8 bi-turbo de 4 litri și că această motorizare nouă nu va fi preluată și de super-sportivele Aventador și Huracan. Oficialul Lamborghini spune că politica mărcii este ca fiecare model să aibă un singur tip de propulsor. Winkelmann consideră că alegerea motoarelor V12 și V10 aspirate pentru Aventador, respectiv Huracan, este una bună. Și spune că nu va înlocui aceste propulsoare până nu apare ceva care are performanțe mai bune în special la turații joase sau care rivalizează sunetul produs de motoarele V12 și V10.

În orice caz, Winkelmann prefigurează că Urus va fi cel mai rapid SUV de pe piață, depășind inclusive Porsche Cayenne și Bentley Bentayga, după cum a declarat pentru Car and Driver. La De asemenea, șeful Lamborghini spune că este o provocare mare să acoperi tot ciclul de viață al unui model cu o singură motorizare și că hibridizarea este un scenariu plauzibil, care i s-ar preta mai degrabă SUV-ului Urus, decât modelelor super-sport.

Lamborghini Urus

Citeste si...

Bogdan Albulescu a purtat țintă Trends by Adina Buzatu la premiera din Berlin a filmului “Ilegitim”
VIDEO: Puma și Designworks lansează un pantof sport inspirat de conceptul BMW GINA Light Vision

Lasa un comentariu:

Comentarii