Advertisement
STIRI — noiembrie 7, 2017 at 4:06 pm

Lamborghini Terzo Millennio deschide calea către supersportive electrice

by

Automobili Lamborghini nu doar ne anunță că în mod categoric mașinile sale super sport din viitor vor avea propulsii electrice, ci ne dă și o mostră din transformarea uluitoare întruchipată de conceptul Terzo Millenio.

Lamborghini Terzo Millennio 1

Totuși, convertirea la electrificare nu se va întâmpla peste noapte în cazul lui Lamborghini. Constructorul subliniază că bateriile de azi nu au densitate suficientă pentru performanțele ce definesc o mașină super sport. Însă Lamborghini nu doar va aștepta ca tehnologia să evolueze, ci va contribui la această evoluție, având în plan să proiecteze o așa-zisă super baterie.
Inginerii mărcii italiene urmăresc dezvoltarea nanotehnologiilor în materie de baterii având intenția de a integra aceste nano-baterii inclusiv în panourile de carbon ale mașinii și în structura acesteia. Totodată, Lamborghini dorește ca structura de carbon a mașinii să fie capabilă să îți facă singură o analiză după un accident. Mai exact, mașina detectează dacă are fisuri în structura de carbon, ce nu sunt ușor vizibile.

Lamborghini Terzo Millennio 2
Un principal avantaj pe care Lamborghini îl găsește în cazul propulsiei electrice este faptul că motoarele electrice pot fi montate direct în roată. Deci livrarea puterii se face direct la roată, deoarece motoarele electrice nu au nevoie de angrenaje externe și sunt alimentate prin cabluri. Motoarele amplasate în interiorul roților vor oferii și beneficiile unui sistem de tracțiune integrală și vor permite scăderea greutății, precum și o revoluție în materie de design și aerodinamică.
Nu în cele din urmă, Lamborghini spune că cercetează modalități pentru a crea și o identitate acustică motorizării electrice. Constructorul italian dorește ca propulsia electrică să producă un sunet demn pentru a înlocui timbrul impresionant al motoarelor V12 ce încă mai clocotesc în pieptul modelelor de azi.
Conceptul de design Lamborghini Terzo Millenio a fost realizat împreună cu MIT (Massachusetts Institute of Technology). De altfel, studenții și profesorii acestui faimos institut colaborează din vara acestui an cu Automobili Lamborghini, în cadrul programului MIT Italy, pentru dezvoltarea în special a materialelor noi.

Citeste si...

VIDEO: Audi R8 Spyder – Liber sub soare cu 540 de cai putere
Seria de 20 de unități Lamborghini Centenario Roadster a fost vândută cu peste 2 milioane de euro pe...

Lasa un comentariu:

Comentarii