Advertisement
STIRI — noiembrie 7, 2016 at 5:10 pm

KIA Sorento Ski Gondola – SUV-ul autonom cu șenile va fi noul vehicul ideal pentru mers la schi

by

KIA Sorento Ski Gondola prefigurează SUV-urile autonome care vor urca singure pe pârtiile de schi.

Sorento Ski Gondola

Cum se apropie sezonul de iarnă, cum vezi câte un constructor auto că adaptează șenile unor modele de serie, pentru a le scoate în evidență exploratori ai zăpezilor. Într-adevăr, am mai văzut abordarea asta, dar merită să dăm atenție creației speciale pe care KIA Motors America a dezvăluit-o la SEMA Show în Las Vegas, deoarece are un design reușit și chiar pare o propunere potrivită pentru cei care petrec timp în stațiuni de schi precum Aspen.
Conceptul se numește într-un mod edificator Sorento Ski Gondola, deoarece rolul acestui vehicul este să fie folosit precum o gondolă de sol, care alunecă fără efort pe nămeții care acoperă pârtii. Kia a apelat la specialistul LUX Motorwerks pentru construirea acestui concept. Mașina ar fi destinată transportării practicanților de schi sau snowboarding cât mai repede înapoi pe vârful pârtiei, iar pentru asta pune în acțiune șenilele cu nume apocaliptic: Dominator Rubber Tracks.
Însă ce distinge prototipul KIA de alte vehicule cu șenile este că acesta folosește sisteme de condus autonom pentru a se conduce singur până la destinații. Este un alt motiv pentru care merită numele de godolă, deoarece toți pasagerii pot bea un ceai cald cât timp mașina cutreieră nămeții.
Desigur, SUV-ul este accesorizat confrom necesităților practicării sporturilor de iarnă. Pe plafon are suporți pentru schiuri. Proiectoare cu LED sub forma unor bare a fost montate în spoilerul frontal și deasupra parbrizului, pentru o vizibilitate sporită.
Accesul cu bagaje voluminoase sau cu plăcile de snowboard în habitaclu este facil, deoarece s-a optat pentru adoptarea unui sistem de deschidere a portierelor “în oglindă”, asemeni unui Rolls-Royce Phantom. Totodată, scaunele anteriore sunt întoarse cu fața către cele din spate, acesta fiind o schimbare permisă de faptul că mașina poate circula fără intervenția șoferului
În interior se observă designul nou al panourilor portierelor, precum și tableta multifuncțională instalată în consola centrală dintre scaune. Nu în cele din urmă, pentru o rezistență sporită la zăpada și gheața adusă în mașină, podeaua a fost acoperită cu un strat de material protector Line-X.

Citeste si...

Longines Heritage 1969 ne cucerește cu șarmul vintage
VIDEO: BMW M2 Competition – Mai titirez ca niciodată

Lasa un comentariu:

Comentarii