Advertisement
STIRI — decembrie 26, 2015 at 11:07 am

Jannarelly Design-1 – Roadster ca în anii ’60 pentru 55.000 de dolari

by

Designerul exoticului Lykan din Fast and Furious 7 a creat un roadster după rețeta mașinilor sport din anii ’50 – ’60.

Jannarelly Design-1

Anthony Jannarelly și-a câștigat notorietatea la nivel internațional după ce a creat designul exotic al modelelor Lykan HyperSport și Fenyr SuperSport produse de W-Motors. Apoi a proiectat și buggy-ul extrem Zarooq Motors Sand Racer, un vehicul conceput pentru organizarea unui campionat off-road monomarcă pe un circuit dedicat în Dubai. Iar acum a venit vremea să transforme în realitate și un proiect de suflet. Pentru asta a apelat la Frederic Juillot, proprietarul companiei Equation Composite care este specializată în producerea din fibră de carbon a componentelor pentru automobile.

Amândoi sunt fani și proprietari de mașini de tip kit-car precum Caterham sau Donkervoort. Astfel că și-au unit cunoștințele și resursele pentru a produce propriul automobil. Iar rezultatul este superbul Jannarelly Design-1.

Jannarelly Design-1 side 4 GR A3

Acest prim model al noii mărci Jannarelly a fost creat să reproducă experiența și rețeta sportivelor din anii ’50 – ’60, atât prin stilul designului, cât și prin configurația tehnică.

Designul poate fi descris drept un mix între modelele de competiție Ferrari 250 Testa Rossa din ultima parte a anilor ’50 și Shelby Cobra din anii ’60. Iar aripile decupate în spatele roților frontale aduc aminte de conceptul Ferrari Rossa făcut în 2000 de Pininfarina. Dar noua interpretare a acestor elemente este atât de reușită încât nu poți blama designer-ul că a lăsat la vedere sursele de inspirație. Din contră, Jannarelly Design-1 este un elogiu captivant adus acelor perioade din istoria automobilismului.

Jannarelly Design-1 rear4 GR A3

În plus, roadster-ul nu este doar un bibelou frumos menit să încânte doar privirea. Jannarelly Design-1 are toate argumentele tehnice pentru o experiență de condus pură și exaltantă. Motorul V6 aspirat de 3,5 litri dezvoltă 304 CP și un cuplu de 371 Nm. Aceste resurse sunt strunite prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șase trepte care este dispusă transversal. Demarajul 0-100 km/h este executat în 4 secunde, iar viteza de top este de 220 km/h. Amplasarea motorului în spate, dar cât mai aproape de centrul mașinii, împreună cu tracțiunea pe puntea spate și diferențialul cu alunecare limitată completează configurația tipică pentru mașinile proiectate cu un gând clar: distracția pe circuit.

Performanțele sunt favorizate și de greutatea redusă a mașinii. Cântărește doar 710 kg, ceea ce se datorează materialelor folosite pentru construirea sa. Panourile și componentele caroseriei sunt modelate din fibră de sticlă sau fibră de carbon. Șasiul este din cadre tubulare de oțel sudate, panouri de aluminiu și bare de protecție din oțel inoxidabil cu rol pentru protecție în cazul răsturnării și coliziunilor laterale.

Jannarelly Design-1 front 2 GR A3

Exemplarele din ediția de lansare, compusă din 30 de mașini care vor fi livrate în vara lui 2016, vor avea body kit cu rol aerodinamic din fibră de carbon, anvelope Toyo Tires R888 PROXES, tapițerie din piele, accesorii cromate. Prețul ediției de debut a roadster-ului Jannarelly Design-1 este 55.000 de dolari, fără taxe. Constructorul percepe 10% din sumă când primește comanda, 40% când se începe producția și 50% când se livrează mașina către client.

Citeste si...

VIDEO: Reconstruirea legendelor este noua afacere retro
Porsche va concura în Formula E din 2019

Lasa un comentariu:

Comentarii