Advertisement
STIRI — aprilie 27, 2016 at 12:42 pm

Jaguar XFL ne propune să ne întindem cu luxul

by

Jaguar XFL, versiunea cu ampatament lung a berlinei XF, a debutat cu ocazia salonului auto de la Beijing.

Jag_XF_L_China_Image_250416_01

A avea mașină cu șofer este un simbol al statutului foarte apreciat de clienții chinezi. Aceștia pun mare preț pe spațiul pentru pasagerii din spate și pe confort, în general. Însă, cum în China taxele pentru produsele de lux importate sunt foarte ridicate, soluția este alegerea unor modele din segmente inferioare, dar care au ampatamentul lungit tocmai pentru a juca rolul de limuzină.
Din aceste motive Jaguar a prezentat la salonul auto din Beijing modelul XFL, adică versiunea lungă a berlinei de clasă mare XF. În cazul lui XFL, pasagerii locurilor din spate beneficiază de mai mult confort. Spațiul pentru picioare a crescut cu 157 mm, iar cel de la nivelul genunchilor este mai generos cu 116 mm. Acest surplus de spațiu s-a obținut prin lungirea ampatamentului cu 140 mm față de XF-ul standard, astfel că acum măsoară 3.100 mm. Prin comparație, limuzina Jaguar XJ are ampatament standard de 3.032 mm sau de 3.157 mm în versiunea lungă.
Jaguar XFL se remarcă și prin lista bogată de sisteme de confort, conectivitate și siguranță. Atmosfera destinsă și relaxantă din habitaclu este datorată plafonului panoramic, sistemului de climatizare cu reglaj pentru 4 zone și tehnologie de purificare a aerului prin ionizare. Scaunele spate au funcții de masaj, reglare pe 4 direcții a suportului lombar, precum și încălzire și răcire. Iar jaluzelele geamurilor laterale au acționare electrică.

jag_xf_l_china_image_250416_08

Luxul modern înseamnă și conectivitate. Iar XFL oferă un standad ridicat și din acest punct de vedere, prin sistemul infotainment InControl Touch Pro. Acesta include un ecran tactil de 10,2 inch încorporat în planșa de bord, un ecranul de 12,3 inch multifuncțional care ține locul ceasurilor de bord analogice și câte un ecran de 8 inch încorporat în tetiere. Acestea din urmă pot difuza canale TV diferite, sunt conectate la câte o pereche de căști audio wireless și pot difuza fișiere media livrate de alte aparate conectate prin porturi HDMI/MHL. De asemenea, Jaguar XFL oferă hotspot Wi-Fi care poate să livreze internet pentru 8 aparate precum tablete, telefoane, laptop-uri. Experiența rafinată din habitaclul lui XFL este subliniată și de tapițeria de piele Windsor perforată și sistemul audio de înaltă fidelitate Meridian Surround Sound, cu 17 difuzoare și 825W.

Jag_XF_L_China_Image_250416_05

O dotare utilă și inedită este sistemul Clear Exit Detection care avertizează pasagerii locurilor din spate dacă se apropie un alt vehicul atunci când aceștia vor să deschidă portierele.
Jaguar XFL stă foarte bine la capitolul siguranță. Are sistem de frânare automată în cazul în care este detectată posibilitatea unei colizi iar șoferul nu intervine, sistem de asistare pentru păstrarea benzii de rulare cu corectare automată a direcției, senzori de detectare a vehiculelor care trec prin spatele lui XFL în timpul unei manevre în marșarier, sistem de asistare a manevrelor de parcare, cruise control adaptiv (cu funcție Queue Assist care păstrează automat distanța până la o mașină din față și poate frâna până la oprire modelul XFL, în cazul în care și mașina din fața sa se oprește). La acestea se adaugă sistem head-up display cu proiecție cu laser, faruri cu tehnologie full LED, sistem de control al tracțiunii All Surface Progress Control.

Jag_XF_L_China_Image_250416_09

XFL este oferit cu motorizări pe benzină. Se poate alege între un propulsorul de 2 litri turbo, disponibil în variante de 200 și 240 CP, și un V6 de 3 litri cu compresor, care dezvoltă 340 CP.

Jaguar XFL este primul model al mărcii britanice produs în China. Acesta va fi construit în noua secție de producție a caroseriilor din aluminiu din cadrul fabricii Chery Jaguar Land Rover din Changshu. Această fabrică din Changshu a fost inaugurată în 2014 și este rezultatul unei investiții comune făcută de JaguarLandRover și Chery Automobile Limited, în baza joint venture-ului stabilit între cele două companii în 2012.

Comercializarea lui Jaguar XFL în China va demara în a doua jumătate a acestui an.

Citeste si...

VIDEO: Reconstruirea legendelor este noua afacere retro
Fascinanta și tragica poveste a unui record de viteză

Lasa un comentariu:

Comentarii