Advertisement
STIRI — ianuarie 18, 2016 at 11:48 am

Jaguar XF AWD – Atac calculat, cu toate ghiarele (VIDEO)

by

Jaguar XF AWD oferă tracțiune integrală împreună cu un diesel foarte economic, pentru cei care dau prioritate eficienței în materie de dinamică și consum.

Jag_XF_17MY_Location_Image_120116_02

Noul Jaguar XF a primit deja multe laude pentru abilitățile sale dinamice, dar gama sa de modelele nu putea fi completă fără versiunile cu tracțiune integrală, care au succes considerabil în rândul clienților ce doresc un sedan din clasa business.
Desigur, tracțiunea spate și motoarele mari și puternice sunt implicite pentru tradiția sportivă a mărcii Jaguar, dar succesul comercial se bazează și pe argumentul eficienței. De aceea, Jaguar oferă acum pentru prima dată sistem de tracțiune integrală (AWD) și pentru modelul XF echipat cu propulsorul cu patru cilindri diesel Ingenium, de 2 litri și 180 CP.

Tracțiunea la cele patru roți este gestionată prin sistemul IDD (Intelligent Driveline Dynamics), introdus pe sportivul F-Type AWD. Acesta păstrează agilitatea tipică tracțiunii pe puntea spate și livrează cuplu și către roțile din față, dozându-l în funcție de cerințele și condițiile din timpul rulării.
Totodată, șoferul poate regla și reacțiile suspensiilor, direcției, accelerației și cutiei de viteze mulțumită sistemul Configurable Dynamics. Acesta se accesează prin intermediul meniului afișat de ecranul multifuncțional tactil încorporat în planșa de bord. Configurable Dynamics este acum disponibil nu doar pentru variantele Jaguar XF dotate cu motoare V6, ci și pentru cel cu motor diesel Ingenium de 2 litri cuplat la o transmisie automată. Versiunile echipate cu sistemul infotainment InControl TouchPro afișează șoferului informații precum cronometru, forța accelerației laterale sau grafice pentru activarea pedalelor de frână și accelerație.

Din lista de sisteme care amplifică experiența dinamică de la volanul lui Jaguar XF face parte și Adaptive Dynamics, care ajustează constant reacțiile amortizoarelor. Sistemul este oferit acum și pentru modelele care au cutie de viteze manual cu șase trepte.
Jaguar XF generează în prezent aproape 29% din totalul vânzărilor înregistrate de marca britanică, iar adăugarea acestor configurații de motorizare, tracțiune și sisteme de control ale dinamicii, berlina de clasă mare va răspunde unui spectru de clienți și mai variat.
Jaguar XF AWD cu motor diesel Ingenium de 2 litri, care dezvoltă 180 CP și 430 Nm, și este cuplat la o cutie automata cu 8 trepte, demarează de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde, atinge 222 km/h și consumă în medie 4,9 l/100 km, având emisii CO2 de 129 g/km.

Citeste si...

Jaguar Land Rover a prezentat expoziția Violins of Hope
VIDEO: ABT RS5-R – Dopaj profesionist

Lasa un comentariu:

Comentarii